Tampa Bays Steven Stamkos tar emot publikens hyllningar efter 8–0-vinsten över New York Islanders på hemmais.
Tampa Bays Steven Stamkos tar emot publikens hyllningar efter 8–0-vinsten över New York Islanders på hemmais. Bild: Chris O'Meara/AP/TT

Totalkross av Tampa Bay i femte semin

8–0. Ett slutresultat som hette duga fick hemmapubliken i Florida att jubla efter det femte semifinalmötet med New York Islanders. Tampa Bay leder nu serien med 3–2 i bäst av sju.
– Vi förtjänade allt i kväll. Vi spelade bra, vi fattade bra beslut, höll i pucken och tog tillvara på chanser, säger tvåmålsskytten Steven Stamkos.

ANNONS

Titelförsvararen Tampa Bay inledde starkt och släppte egentligen aldrig in Islanders i matchen.

Redan i första matchminuten gjorde Steven Stamkos mål och totalt kom nära dubbelt så många skott från Tampaklubbor än från Islandersditon – 40 mot 21 närmare bestämt.

– Det är som för de flesta – om något bra händer tidigt i matchen så ger det en självförtroende för resten av den, säger Steven Stamkos.

Revanschsuget Tampa Bay

Det förra mötet mellan lagen – som Islanders vann med 3–2 efter att ha haft en ledning med 3–0 inför tredje perioden – var ingen fullträff för Tampa, som revanschsugna gick in i nattens möte.

ANNONS

– Det är inte i vårt dna att låta något sådant (3–0-underläget) hända. Efteråt pratade vi om att vi skulle vara bättre, och så blev det verkligen i kväll, säger Tampa Bay-tränaren Jon Cooper.

– Andra perioden i förra matchen var nog något av det sämsta som vi gjort och inget som vi ville uppleva igen, så vi kom in i den här matchen otroligt peppade, säger centern Yanni Gourde.

– Vi är ett erfaret gäng och det märks. Det är kul att vara del av den här gruppen, om vi inte lyckas så bra med något så vet man att vi kommer att komma tillbaka och vara revanschsugna, säger Stamkos.

– Samma sak väntar vi oss av dem nästa gång, fortsätter han.

"Bara en vinst"

Semjon Varlamov i Islandersmålet byttes ut med omkring fem minuter kvar av första perioden, han hade då släppt in tre puckar. Och inte gick det bättre för ersättaren Ilja Sorokin som i sin tur släppte in fem.

Tampa Bays Alex Killhorn och Steven Stamkos gjorde två mål var, Victor Hedman två assist. Brayden Point gjorde mål för åttonde matchen i rad och Andrej Vasilevskij i Tampa Bay-målet höll nollan för tredje gången i en slutspelsmatch i NHL.

ANNONS

Semifinalserien på östkusten kan alltså avgöras redan vid nästa möte natten mot torsdag svensk tid.

– Vi kommer att möta ett desperat lag nästa gång och allt fokus är nu på det mötet. Det spelar ingen roll om det blir 1–0 eller 8–0, det enda som räknas är att vinna, säger Stamkos.

En inställning som delas av tränaren Cooper:

– Jag är verkligen nöjd med kvällens insats, men det är bara en vinst och det spelar egentligen inte någon roll vad man vinner med. Det är ett blankt blad igen inför nästa möte.

Fakta: Stanley Cup-slutspelet

Semifinalerna (bäst av sju matcher) i NHL-slutspelet Stanley Cup:

Tampa Bay–New York Islanders, 3–2 i matcher. Nästa match spelas natten mot torsdag, svensk tid.

Vegas–Montreal, 2–2 i matcher. Nästa match spelas natten mot onsdag, svensk tid.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS