Toronto tog sista slutspelsplatsen

Toronto tog chansen och lade beslag på den sista platsen i Stanley Cup-slutspelet som inleds i nästa vecka. William Nylander gjorde en assist när hans lag slog Pittsburgh med 5–3.

ANNONS
|

Det är första gången på fyra år som anrika Toronto får spela Stanley Cup-spelet. Torontos seger innebar att New York Islanders och Tampa Bay missar slutspelet.

Men segern sagt långt inne. Connor Brown satte 4–3-målet med bara 2.48 kvar av den tredje perioden. Sedan satte Auston Matthews punkt för tillställningen med ett mål i tom kasse, när Pittsburgh tagit ut målvakten. Det var Matthews 40:e mål för säsongen.

Matthews är blott den fjärde NHL–spelaren som gör 40 mål under sin första säsong i ligan.

Just Auston Matthews och William Nylander har bildat ett framgångsrikt radarpar under säsongen och tränaren Mike Babcock hyllar svensken efter att slutspelsplatsen är säkrad.

ANNONS

- Jag tycker att Nylander var fantastisk, säger han, enligt Expressen.

I och med att Tampa Bay missar slutspelet kan stjärnbackarna Victor Hedman och Anton Strålman spela ishockey–VM om knappt en månad – om de vill.

- Jag har inte bestämt mig. Vi har en match kvar, sedan får jag ta ett snack med staben i Tre kronor, säger en mycket besviken Hedman till Aftonbladet.

Med Toronto i slutspelet är det klart att hela fem lag från Kanada får spela om Stanley Cup; Montreal, Ottawa, Toronto, Edmonton och Calgary. Det är en rejäl uppryckning från i fjol, då inga kanadensiska lag kvalificerade sig.

TT

Fakta: Slutspelsklara

Här är de lag som är klara för slutspel i Stanley Cup

Från Eastern conference: Washington, Pittsburgh, Columbus, Montreal, New York Rangers, Ottawa, Toronto och Boston.

Från Western conference: Chicago, Minnesota, Anaheim, Edmonton, San Jose, St Louis, Calgary och Nashville.

ANNONS