Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Connor Brown jublar med sina medspelare efter att gett Toronto ledningen mot Pittsburgh.

Toronto tog sista slutspelsplatsen

Toronto tog chansen och lade beslag på den sista platsen i Stanley Cup-slutspelet som inleds i nästa vecka. William Nylander gjorde en assist när hans lag slog Pittsburgh med 5–3.

Det är första gången på fyra år som anrika Toronto får spela Stanley Cup-spelet. Torontos seger innebar att New York Islanders och Tampa Bay missar slutspelet.

Men segern sagt långt inne. Connor Brown satte 4–3-målet med bara 2.48 kvar av den tredje perioden. Sedan satte Auston Matthews punkt för tillställningen med ett mål i tom kasse, när Pittsburgh tagit ut målvakten. Det var Matthews 40:e mål för säsongen.

Matthews är blott den fjärde NHL–spelaren som gör 40 mål under sin första säsong i ligan.

Just Auston Matthews och William Nylander har bildat ett framgångsrikt radarpar under säsongen och tränaren Mike Babcock hyllar svensken efter att slutspelsplatsen är säkrad.

- Jag tycker att Nylander var fantastisk, säger han, enligt Expressen.

I och med att Tampa Bay missar slutspelet kan stjärnbackarna Victor Hedman och Anton Strålman spela ishockey–VM om knappt en månad – om de vill.

- Jag har inte bestämt mig. Vi har en match kvar, sedan får jag ta ett snack med staben i Tre kronor, säger en mycket besviken Hedman till Aftonbladet.

Med Toronto i slutspelet är det klart att hela fem lag från Kanada får spela om Stanley Cup; Montreal, Ottawa, Toronto, Edmonton och Calgary. Det är en rejäl uppryckning från i fjol, då inga kanadensiska lag kvalificerade sig.