Toronto Raptors får spela hemmamatcherna i Tampa Bay

På grund av pandemin kommer NBA-laget Toronto Raptors inte spela sina hemmatcher i Toronto – inte ens i Kanada. Faktum är att man kommer få flytta hela 220 mil söderut till Tampa Bay.

ANNONS
|

NBA-säsongen står för dörren och premiären kommer spelas den 22 december.

Men ett lag har fått dras med en ganska fundamental fråga: Nämligen vart man skulle spela?

Som enda kanadensiska lag i ligan har nämligen Toronto Raptors fått vissa problem på grund av coronapandemin. Detta då karantänsregler gör det svårt att resa mellan Kanada och USA.

Därmed har Toronto Raptors fått leta efter en annan plats att spela sina hemmamatcher på – då inget talat för att man skulle få spela hemma i Scotiabank Arena.

Nu står det klart var man kommer få inleda säsongen och platsen är kanske inte den närmsta. Klubben meddelar nu att man kommer inleda säsongen nere i soliga Florida, närmare bestämt Tampa Bay som ligger cirka 220 mil (!) söder om Toronto.

ANNONS

”Raptors jobbade flitigt tillsammans med folkhälsomyndigheten på lokal, provinsiell och riksnivå för att säkra en plan som skulle tillåta oss att spela 2020-21-säsongen på hemmaplan och i Scotiabank Arena. Konversationerna var produktiva och vi fann starkt stöd för protokollen vi la fram.

Men till slut: Det rådande folkhälsotillståndet kanadensarna står inför, i kombination med det brådskande behovet av ett besked vart vi ska spela, leder till att i inleder säsongen i Tampa, Florida.”, skriver klubben i ett uttalande.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS