Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tornéus nöjd med årsbästa

Tre längdhopp över åtta meter, varav ett årsbästa i godkänd vind, klart att Michel Tornéus var nöjd. - Härligt att tävla här, jag blev så glad att det inte regnade, säger han.

Michel, tvåa i inne-EM tidigare i år, hade bara en utomhustävling bakom sig när han kom till Göteborg GP. Han blev sjua i amerikanska Eugenes Diamond League-tävling för ett par veckor sedan med 7,72.

- Nu var det skönt att klara åtta meter jämnt utan hjälp av för hård medvind, säger han.

Det blåste nämligen på Slottsskogsvallen, precis som det brukar göra. Tornéus noterade 8,12 och 8,09 också, men då med 3,1 meter per sekund i ryggen. 2,0 är gränsen för det tillåtna.

31-årige greken Louis Tsatoumas var klart bäst med 8,24 och hade 8,12 i godkänd vind.

- Han var jättebra, medger Michel, och det var inte oväntat.

Ändå känner han sig inte underlägsen. Svensken befinner sig fortfarande i en träningsperiod. Det kan han kosta på sig, eftersom han i motsats till så många andra redan är klar för VM, som arrangeras om två månader i Moskva.

- Nu vill jag hoppa så mycket som möjligt för att komma rätt i ansatsen, förklarar han, men efter tre tävlingar blir det hårdträning igen.

Han är harmonisk och full av självförtroende, tittar inte så mycket på världslistan, som visar att femton man redan hoppat åtta meter eller mera.

- Jag vet ju att alla som måste kvala in till VM måste vara i form tidigare än mej, förklarar han. Själv vill jag vara som bäst under själva världsmästerskapet och det är skönt att kunna ta det ganska lugnt fram till dess.

Ändå ligger han bättre till än vid motsvarande tidpunkt tidigare säsonger. Michel har helt enkelt tagit ett, eller flera, kliv i sin utveckling som hoppare.

- Det enda som irriterar är att jag inte vann tävlingen, fortsätter han, men greken lyckades utnyttja vinden på ett bättre sätt och dit når jag inte förrän ansatsen är bättre.

I Moskva ställs han bland andra mot världsettan hittills i år, Alexander Menkov, som vann inne-EM före Michel och har hemmaplan i Moskva.

- Vår tävling blir het där och det ser jag fram emot. Han förstörde mitt EM, så jag ska förstöra hans VM, slutar Michel Tornéus.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.