Torgny Mogren tvingades operera hjärtat: ”Spottade blod”

Torgny Mogren, 58, började känna sig sjuk. Det hela visade sig vara ett hjärtproblem som tvingade skidikonen till en akut operation.
– Jag började spotta blod, jag förstod att det var allvarligt, säger han till Sportexpressen.

ANNONS
|

Det var i samband med att Torgny Mogren kommenterade skid-VM i mars i år som symptomen började uppdaga sig. Skidlegendaren kände sig krasslig och åkte hem till Uppsala. Dagen efter vaknade han med feber och befarade det som de flesta febersymptom har inneburit de senaste 18 månaderna – covid-19.

Men hans test skulle visa sig vara negativt och med värktabletter i kroppen avslutade han sitt uppdrag som kommentator under skid-VM. Det skulle dock bli värre.

– Men på måndagen när VM var över började jag att spotta blod. Jag förstod att det var allvarligt, säger Mogren i en intervju med Sportexpressen.

ANNONS

Det visade sig vara problem med den vänstra hjärtklaffen och skidlegendaren tvingades till en akut operation.

– Jag insåg förstås att det var allvarligt, men läkarna gav lugnande besked att operationen skulle gå bra. Min första tanke var att jag inte skulle få kunna träna mer.

Tillbaka till träningen igen

Men det skulle han få göra igen. Idag, ett halvår senare, är tillståndet bättre.

– Nu har jag börjat träna igen. Rullskidor och cykel. Jag hoppas kunna börja springa också inom kort, säger han till tidningen.

Torgny Mogren vann sammanlagt tio VM- och OS-medaljer. Två gånger vann hann individuella VM-guld på 50 kilometer, i Val di Fiemme 1991 och Falun 1993. Han tilldelades också Jerringpriset för sin insats i Falun 1993.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS