Toppseedade Simona Halep föll i den tredje omgången i Wimbledon.
Toppseedade Simona Halep föll i den tredje omgången i Wimbledon.

Toppseedade Halep utslagen i Wimbledon

Simona Halep, toppseedad i damernas singelturnering, är utslagen ur Wimbledon. Oseedade Hsieh Su-Wei från Taiwan besegrade rumänskan i den tredje omgången med 2–1 i set, 3–6, 6–4, 7–5, sedan hon räddat en matchboll och hämtat upp ett 2–5-underläge i avgörande set.

ANNONS
|

I nästa omgång ställs den 48-rankade taiwanesiskan mot en annan oseedad spelare, slovakiskan Dominika Cibulkova. Det var just Cibulkova som sidsteppades utanför seedningen då Serena Williams istället seedades.

Därmed är tjeckiskan Karolina Pliskova den enda av de tio högst seedande spelarna i damsingel som är kvar i turneringen inför den fjärde omgången.

I herrsingeln är andraseedade Rafael Nadal vidare efter seger i tre raka set över Alex De Minaur från Australien. Nadal släppte bara sju game – 6–1, 6–2, 6–4 – i en match som var över på två timmar.

ANNONS

- Det var en rolig match mot en spelare med mycket energi. Jag är glad över att vara klar för den fjärde omgången igen, sade Nadal.

Femteseedade argentinaren Juan Martin Del Potro vann även han i tre raka set, 6–4, 7–6, 6–3, mot fransmannen Benoit Paire och är vidare till fjärde omgången.

I herrturneringen är fem av de tio högst seedade vidare till den fjärde omgången sedan fjärdeseedade tysken Alexander Zverev fått stryk på lördagskvällen. Letten Ernests Gulbis besegrade Zvereev i en fetsetare där avgörande set slutade 6–0.

TT-AFP

ANNONS