Naomi Osaka i Australian Open där hon är vidare till fjärde omgången.
Naomi Osaka i Australian Open där hon är vidare till fjärde omgången. Bild: Hamish Blair/AP/TT

Toppmöte i åttondelen: Hon är i min smak

Segraren för två år sedan och fjolårets finalist möts i åttondelsfinal i Australian Open-tennisen.
– Hon är i min smak, inte så oförutsägbar, säger Naomi Osaka om Garbine Muguruza.

ANNONS

Osaka vann den senaste grand slam-turneringen, US Open, i höstas. Och japanskan hade inga större problem med att ta sig till fjärde omgången i Australian Open. Den tredjeseedade Osaka besegrade sin kompis, tunisiskan Ons Jabeur, med 6–3, 6–2.

– Det kändes inte som om jag spelade så bra, men jag är nöjd med mitt kämpande, säger Osaka som vann i Melbourne för två år sedan.

I åttondelen får hon möta fjolårsfinalisten Garbine Muguruza, Spanien.

– Hon är lite mer i min smak, inte lika oförutsägbar som Ons, säger Osaka.

Muguruza, som förlorade finalen mot Sofia Kenin för ett år sedan, slog Zarina Diyas, Kazakstan, med 6–1, 6–1.

ANNONS

Den ryske kvalspelaren Aslan Karatsev, rankad 114 i världen, skrällde genom att slå ut den åttondeseedade argentinaren Diego Schwartzmann i tre raka set.

Karatsevs karriär har varit kantad av skador och årets Australian Open var första gången som han kvalat in i en grand slam-turnering.

– Jag har haft så mycket att oroa mig för under de senaste åren så jag är lättad och mycket glad att ha nått så här långt, säger han efter matchen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS