Edsbyn vann Hälsingederbyt mot Bollnäs med 5–3 under annandagsbandyn.

Topplagen dominerade annandagsbandyn

Serieledaren pressades länge. Men till slut uteblev skrällarna på årets mest klassiska bandydag. Alla de tre topplagen – Västerås, Villa Lidköping och Sandviken – vann sina matcher på annandagen.

|

Annandagsbandyn höll på att börja med en rejäl skräll. Men elitserieledaren Västerås tog sig i kragen hemma mot Motala, och vann till slut med 6–4 efter en imponerande andra halvlek inför nästan 4000 åskådare.

- Fantastiskt. Så här önskar man att det var varje match. Det blir ett bra tryck med så mycket folk. När VSK-fansen väl kommer är det den bästa publiken i Sverige. Det är härliga matcher att lira, säger Martin Landström, som blev en av matchhjältarna med sitt 5–4-mål i den 77:e minuten, till VLT.

Övertygande av Villa

Segern var Västerås 13:e på 15 omgångar, men hemmalaget pressades länge av tabelltian Motala. När gästernas Philip Florén i början av den andra gjorde sitt tredje raka mål betydde det bortaledning, 4–2, och en överraskande seger låg i luften. Men Västerås var till slut numret större. Med ett mål i princip var tionde minut – Måns Engström, Simon Folkesson, Martin Landström och Ted Bergström delade på målskyttet – vände VSK till seger, 6–4.

Tabelltvåan Villa Lidköping tog en mer övertygande seger, 7–2 i derbyt borta mot Vänersborg. Runt 3500 personer, många tillresta från Lidköping, såg hur Villa relativt enkelt tog två nya poäng och därmed skuggar Västerås, en poäng bakom i tabellen.

- När man vinner med 7–2 är man väldigt nöjd. Det försvarsspelet som vi visar upp från alla, det är roligt att se, säger Villas Martin Johansson till Bandypuls.

18-åringen avgjorde

Sandviken är ytterligare fyra poäng bakom Västerås, efter seger borta mot Broberg med 4–2. Det var jämnt ända in i slutet, men när 18-årige Lucas Widman på tilläggstid tryckte in Saiks fjärde mål var matchen avgjord.

Hälsingederbyt mellan Bollnäs och Edsbyn svängde fram och tillbaka flera gånger, men till slut var det gästande Edsbyn som tog hem segern efter att ha gått från 2–3 till slutresultatet 5–3 på tolv minuter. Edsbyn klättrade därmed förbi Bollnäs upp på fjärde plats i tabellen.

Hammarby vann Stockholmsderbyt hemma mot Tellus med 6–2, Sirius hemmaslog Falun med 9–5 och Vetlanda vann stort hemma mot Frillesås, 8–2.