Ousmane Dembélé, till höger, har just gjort 3–2 för Dortmund i cupsemifinalen mot Bayern München.

Tonåring bakom Dortmunds cupskräll

|

Dortmund överraskade stort och vann semifinalen i tyska cupen i fotboll borta mot Bayern München, 3–2.

19-åringen Ousmane Dembélé spelade fram Pierre-Emerick Aubameyang till 2–2 och satte själv 3–2, allt inom loppet av fem minuter i andra halvlek.

En annan tonåring, den förre AIK-anfallaren Alexander Isak, satt på bänken hela matchen för Dortmund – som är i cupfinal för fjärde året i följd, vilket är rekord.

Det blir ett "svenskmöte" i finalen i Berlin. Landslagsmeriterade Branimir Hrgota avgjorde straffläggningen för Eintracht Frankfurt mot Borussia Mönchengladbach på tisdagen.