Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tommy Naurin stod i vägen för allt

Bjud inte på något bakåt, hoppas på något framåt. För Gif Sundsvall är allsvensk bortafotboll inte krångligare än så. Det har gett tre raka 0–0-matcher – mot Hammarby, AIK och nu senast mot IFK Norrköping på Östgötaporten.

Ännu en viktig poäng togs, en som i slutet av oktober kan betyda att Sundsvall har god marginal ned till något av de två strecken.

För Norrköping var det förstås två förlorade poäng i fajten om att haka på i toppen.

Och hur blev det så?

Det här var Tommy Naurins kväll. "Giffarnas" 32-årige målvakt var matchens lirare. Han stoppade allt som kom mot honom – och det var rätt mycket. I synnerhet reflexräddningen på David Moberg Karlssons närskott i andra halvlek stack ut. Den var högkaratig, matchens prestation.

"En handbollsräddning"

- Jag försökte göra mig så stor som möjligt. Det är inte så att jag tänker på var han ska placera bollen. Han måste få den på mål. Jag slänger ut en fot och räddar. Det är en handbollsräddning. Det var väl den anmärkningsvärda från mig i dag, säger Tommy Naurin.

Norrköping var det bättre laget, men Gif Sundsvall behöver inte be om ursäkt. En skicklig målvakt – en sådan har Naurin varit i många år – ingår i laget och kollektivt har Cedergren byggt en defensiv som gång på gång under våren visat sig stå pall mot de flesta.

Sex insläppta mål efter sju omgångar bekräftar det.

TT: Ni ser väldigt trygga ut defensivt?

- Tycker du det? Ja, jag tycker också att vi står upp bra. Norrköping är ett mycket bra offensivt lag, men vi klarar ändå av det, säger Naurin.

Killerinstinkt saknades

Linus Wahlqvist prickade ribban, liksom Filip Dagerstål. Nicklas Bärkroth, Niclas Eliasson, Kalle Holmberg, Sebastian Andersson, Daniel Sjölund och Moberg Karlsson hade alla utmärkta möjligheter.

Men killerinstinkten saknades. Det var inte bara Naurin som var lysande.

Norrköpings manager Jens Gustafsson:

- Sundsvall är väldigt tuffa att göra med när man inte får hål på dem – och det fick vi inte. Vi skapar målchanser, speciellt i andra halvlek, men man måste göra mål också. Vi måste prata om den oskickligheten. Vi kan inte be om att vi ska skapa fler målchanser, men vi önskar oss bättre kvalitet i avsluten.

Det Sundsvall skrapade ihop offensivt – ett par tre riktigt vassa chanser – tog Norrköpings målvakt Michael Langer hand om.

På tilläggstid tippade Tommy Naurin Eliassons skruvade boll över ribban – en vacker slutvinjett på en strålande individuell prestation.

När Markus Strömbergsson blåste för full tid hade Sundsvall fått den poäng man kom för att ta.

- Det är klart att vi är nöjda med att ro ihop en poäng här. Vårt försvarsspel är starkt. Jag är stolt över hur vi jobbar just nu. Killarna gör i matchens 90 minuter precis det vi gör på träning, säger Joel Cedergren.