Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dalkurds Mohamed Buya Turay, i svart, blev stor matchvinnare mot BP. Arkivbild.

Tomma läktare – då bjöd Buya Turay på målshow

Läktarna ekade tomma. Men vad gjorde det publikfriaren Mohamed Buya Turay? Med sina två mål sköt han tre tunga poäng till Dalkurd i 3–0-segern över Brommapojkarna.

Dalkurd är jumbo i publikligan i allsvenskan. Då lyste publiken, föga förvånande, med sin frånvaro på Gavlevallen i Gävle samma dag som Sverige spelade kvartfinal i fotbolls-VM.

Men kanske mer än annars. Blott 211 personer hade pallrat sig dit för att se omstarten i det allsvenska bottenmötet mellan just Dalkurd och Brommapojkarna

Men de gick nog inte hem misslynta, inte om de hyste sympati för Dalkurd.

Mohamed Buya Turay bjöd på målshow när Dalkurd körde över stockholmarna.

Hemmalaget inledde i rasande fart och redan i halvtid ledde man med 3–0.

På klassiskt måltjuvs-manér petade Buya Turay in ledningen tidigt i matchen.

Ferhard Ayaz utökade med en tåpaj, till 2–0 innan det var dags för anfallsstjärnan från Sierra Leone att slå till igen. Han kom ner vid ena hörnstolpen, tunnlade Ludvig Öhman, sedan med flinka fötter gled han förbi Fritiof Björkén och placerade distinkt in sitt andra mål för matchen och det sjunde för säsongen.

- De jobbade stenhårt, jag är också väldigt glad för det kollektiva arbetet de gör. Jag är väldigt nöjd med dem i dag, säger Dalkurds tränare Johan Sandahl till C More, om sina anfallare.

Dalkurd varken släppte till eller mäktade med några fler mål, utan 3–0 stod sig.

Därmed håvade Uppsala-/Gävlelaget, som huserar på den ena av nedflyttningsplatserna, hem tre ack så viktiga poäng i jakten på säker mark.

En fin start också för deras nye tränare Johan Sandahl som ersatte Azrudin Valentic, som fick lämna sedan Dalkurd haft en ytterst knackig vår med bara fem inspelade poäng.

Nu har man två poäng upp till BP på kvalplatsen i allsvenskan.

- Vi är i ett prekärt läge, ett väldigt, väldigt svårt läge, men jobbar vi så här hårt så har vi chans att ta poäng i varje match, säger Johan Sandahl.