Chelseas Kai Havertz i kamp med Malmö FF:s Erdal Rakip och Franz Brorsson.
Chelseas Kai Havertz i kamp med Malmö FF:s Erdal Rakip och Franz Brorsson. Bild: Alastair Grant

Tomasson: "Gapet blir större och större"

Avståndet mellan Europas största klubbar och de små är extremt stort, anser Malmö FF-tränaren Jon Dahl Tomasson.
– Gapet blir större och större, säger han efter 0–4-krossen borta mot Chelsea i Champions League.

ANNONS

Malmö FF drömde om en skräll borta mot den regerande Champions League-mästaren, men allt slutade med förkrossande 0–4 på Stamford Bridge i London.

– Innan matchen hoppades vi på ett bättre resultat, men vi spelar mot ett av världens bästa lag och som matchen utvecklar sig måste vi säga att Chelsea är otroligt bra. Det var en tuff match, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson på en digital presskonferens.

Det var MFF:s tredje raka storförlust i grupp H. I premiären blev det 0–3 hemma mot Juventus och i förra omgången föll skåningarna med 0–4 borta mot Zenit S:t Petersburg.

– De senaste 5-7 åren har skillnaderna mellan de stora och de små klubbarna ökat. Gapet är extremt stort, och det blir större och större, säger Tomasson.

ANNONS

I paus byttes målvakten Johan Dahlin ut med känningar.

– Han ska vara okej är den rapporten jag fick efter matchen, säger Tomasson, som satte in Ismael Diawara i målet.

MFF får nu ladda om för Varberg på bortaplan i allsvenskan kommande söndag. Topptrion Malmö, Djurgården och AIK står alla på 44 poäng.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS