Tom Brady-kort sålt för rekordsumma

Ett samlarkort från Tom Bradys rookie-säsong har sålts för omkring 20 miljoner kronor och med det krossad det tidigare rekordet – som också till hörde Brady, det rapporterar bland andra Sky Sports.

ANNONS
|

Tom Brady fortsätter skriva historia. I vintras blev 43-åringen Super bowl-mästare för sjunde gången i sin karriär när hans Tampa Bay Buccaneers besegrade Kansas City Chiefs och nu har ett samlarkort av superstjärnan sålts för en rekordsumma.

LÄS MER:Tom Brady kastade Super Bowl-trofén mellan två båtar

Ett signerat kort från Bradys rookie-säsong i NFL med New England Patriots år 2000 har sålts för 2,25 miljoner dollar, motsvarande omkring 20 miljoner svenska kronor, vilket är det dyraste någonsin i amerikansk fotboll.

Kortet såldes på auktion till en anonym köpare, det rapporterar bland andra Sky Sports. Enligt auktionsverket Lelands är kortet ett av ”bara en handfull som någonsin varit till salu” och de kallar kortet för det bästa Brady-kortet som finns tillgängligt.

ANNONS

– Tom Brady fortsätter krossa rekord både på och utanför planen, säger Lelands-chefen Mike Heffner.

Det tidigare rekordet sattes i mars när ett liknande kort av Brady såldes på en onlineauktion för 1,32 miljoner dollar (omkring 11,5 miljoner svenska kronor).

– Okej, jag ska definitivt städa ut källaren idag, var stjärnans reaktion på den försäljningen.

LÄS MER:Tom Brady-samlarkort såldes för 11 miljoner kronor

Tom Brady.
Tom Brady. Bild: BRIAN SNYDER
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS