Ola Toivonen är en målskytt igen. Den här gången i Australien. Arkivbild.

Toivonen målskytt i Australien

Mål direkt. Det blev facit för Ola Toivonen när han för första gången fick spela från start i den australiska fotbollsligan A-League. Hans Melbourne Victory slog rivalerna Sydney FC med 2–1.

|

Ola Toivonen har fått en smakstart i sin nya klubb i Australien, mästarlaget Melbourne Victory.

Nästan på dagen fem månader efter sitt senaste mål i en tävlingsmatch, lobben över Manuel Neuer som innebar ledningsmålet mot Tyskland i fotbolls-VM, hittade Ola Toivonen nätet igen.

Toivonen gav Melbourne ledningen i mitten av den första halvleken. Efter slarv i Sydneys försvar var svensken plötsligt helt ensam med målvakten Andrew Redmayne i höjd med straffpunkten och gjorde inget misstag. Han sköt iskallt in 1–0.

Den japanske stjärnan Keisuke Honda gjorde sedan segermålet för Melbourne på straff sedan han blivit fälld i straffområdet.

32-årige Toivonen tackade nej till fortsatt landslagsspel efter VM och flyttade i somras från Toulouse i franska Ligue 1 till Australien, ett land där fotbollen inte skapar lika mycket rubriker som rugby och cricket.

Det kom ändå 19000 åskådare till Jubilee Stadium i Sydney för att se matchen, en storpublik med A-Leagues mått mätt.

Toivonen spelade drygt 10 minuter som avbytare i sin första match för Melboure Victory för två veckor sedan.