Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: DANIEL STILLER
Bild: DANIEL STILLER

Tobias Sana överens med Blåvitt

Just nu återfinns han i danska ligan – men uppgifter till GP gör gällande att Tobias Sana, 30, är nära en återkomst till IFK Göteborg. Yttermittfältaren är överens med Blåvitt och nu pågår de sista förhandlingarna mellan IFK och Århus.

Tobias Sana kom upp genom Västra Frölunda och Qviding innan genombrottet kom i IFK Göteborg 2009. Det blev fyra säsonger i Blåvitt innan Sana testade vingarna utomlands i Ajax.

2015 återvände Tobias Sana till Allsvenskan. Den gången föll valet på Malmö FF – vilket bland annat ledde till skandalscenerna på Gamla Ullevi 2016, då Sana fick en smällare kastad mot sig från IFK-fans och svarade med att kasta en hörnflagga tillbaka.

Nu är yttermittfältaren nära en andra comeback till svensk fotboll.

Den här gången till IFK Göteborg, något FotbollDirekt var först med att rapportera. Uppgifterna bekräftas av källor till GP.

Tobias Sana ska enligt GP:s uppgifter vara överens med IFK Göteborg. Nu handlar det bara om att Blåvitt ska förhandla klart med Århus, klubben som Sana har kontrakt med fram till sommaren 2020.

30-åringen har dels familj i Göteborg, vilket ska vara en del i beslutet. Han har också spelat ihop med Blåvitts assisterande sportchef, Pontus Farnerud. Duon var båda i IFK Göteborg säsongen 2012.

Övergången till IFK Göteborg väntas bli officiell i dagarna.

GP har sökt IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.