Tobias Hysén – Sveriges joker?

ANNONS
|

Förbundskapten Lars Lagerbäck ser honom i första hand som forward, men säger att det är fullt möjligt att använda honom till vänster på mittfältet. Och så har det sett ut på träningarna i veckan, då "Tobbe" och Samuel Holmén inte sällan delat på vänsterkorridoren.

- Jag har ju spelat där i många år, så det blir inga problem om det skulle bli aktuellt. Oavsett vad jag blir inslängd kommer jag att vara beredd för det känns kanon.

Mycket talar för att det blir Rasmus Elm till höger på mittfältet och Holmén till vänster. Skulle det svenska spelet gå i stå är Hysén en utmärkt joker att kasta in. Med hans fart i djupledsspelet och skarpa målsinne kan det bli just den injektion som förbundskaptenen önskar.

ANNONS

- Både Rasmus Elm och Samuel Holmén är bättre på att hålla i bollen och hitta alternativ mer än att gå i djupled. Det är väl den skillnaden som är mellan oss.

Bedömer du dina chanser att spela bättre som vänstermittfältare?

- Så är det. Det finns ju fyra bra forwards och bara jag och Samuel till vänster, så det är färre konkurrenter. Samtidigt har Samuel varit med i många sådana här sammanhang.

Vilka spelar på topp på lördag?

- Ja du, det blir nog Zlatan ... och någon till, säger Tobias Hysén.

ANNONS