Tjugo timmar från Malaysia

ANNONS

Först tretton timmars flygresa till Stockholm. Och sedan sju timmars bussresa rakt över Sverige. Men det är inte bara avståndet som skiljer det land som laget lämnade från Sverige.

- Ibland är det kallt här. Och ibland är det varmt. Nu är det jättevarmt, säger Ahmad Fikri, en av spelarna i NS Academy.

Men den malaysiska guiden, Rashid Mohamed, som har följt med laget för att hjälpa de aktiva på plats i Göteborg förklarar att värmen bara är en fördel för dem. Det är vad de är vana vid hemma.

- Vi var lite oroliga i morse, säger han. Men nu ser det bra ut.

ANNONS

För plötsligt har vädret slagit om från spöregn till tjugofem grader och strålande sol. Heden är full av åskådare och allt prat om blöta planer känns bara avlägset. Perfekta förutsättningar för de malaysiska spelarna alltså.

- Vi ska bli mästare, säger Ahmad Fikri. Vi har förberett oss i två år för det här och spelar matcher varje vecka hemma.

Han gillar Sverige, av det han har sett hittills. Och han gillar Gothia Cup.

- Det är bra att man får träffa folk från hela världen, en massa olika slags människor. Det är verkligen roligt.

Men det blir inget disco för Ahmad Fikri, trots att han som så många andra gillar de svenska tjejerna. Disco är ingenting för honom, förklarar han, innan hela laget börjar sin oerhört välsynkade uppvärmning som mest påminner om... en dans. Samtidigt höjs alla knän, samtidigt klappas alla händer, samtidigt hoppas det i sidled på exakt samma sätt.

- De har övat på den här uppvärmningen, berättar Rashid Mohamed.

- Det är mycket roligare så. Om de hade stått och stretchat som vanligt innan matcherna så hade de tyckt att det var tråkigt. Men de gillar att dansa, så därför blir det roligare så här.

I måndags vann de med 2-0 mot Främmestad IF och matchen de värmde upp inför igår slutade oavgjort, 1-1, mot Sils IF. I dag ställs NS Academy mot Valencia på Heden 3.

ANNONS

ANNONS