Tjeckiske OS-stjärnan död – försvann mystiskt på ö

Tjeckiens främste backhoppare genom tiderna, Antonín Hájek, är död. Det skriver det tjeckiska skidförbundet – månader efter att han rapporterats försvunnen på en malaysisk ö.
”Hedra hans minne!”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

I oktober i fjol började tjeckisk polis söka efter den tidigare backhopparen Antonín Hájek. Han hade då varit borta i över en månad – till synes spårlöst försvunnen på den malaysiska semesterön Langkawi, vilket bland annat Sportbladet rapporterade om.

Nu, drygt fem månader senare, har den tvåfaldigt olympiska backhopparen konstaterats avliden. Dödsorsaken är i skrivande stund okänd.

”Den före detta utmärkta backhopparen, tjeckiska rekordhållaren och landslagstränaren Antonín Hájek har avlidit”, skriver det tjeckiska skidförbundet i sitt pressmeddelande.

Tjeckisk rekordhållare

Hájek deltog i både Vancouver-OS samt i Sotji fyra år senare. Efter att ha avslutat den aktiva karriären har han bland annat verkat som tränare inom det tjeckiska landslaget. Han har även det tjeckiska rekordet i skidflygning – 236 meter – som han klarade i Planica 2010.

ANNONS

Antonín Hájek blev 36 år gammal.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS