Tjeckiska superskrällen vann Franska

Barbora Krejcikova vann damernas singelturnering i Franska mästerskapen i tennis. Den oseedade tjeckiska dubbelspecialisten, som under söndagen spelar dubbelfinal, besegrade 31-seedade ryskan Anastasija Pavljutjenkova med setsiffrorna 6–1, 2–6, 6–4 och tog därmed sin första grand slam-titel i singel.

ANNONS
|

Damernas singelturnering på Roland Garros grus i Paris har varit fylld av skrällar och utslagna toppspelare. Framme i finalen var två spelare som aldrig tidigare hade varit så långt framme i en grand slam-turnering i singel: oseedade tjeckiskan Barbora Krejcikova och 31-seedade ryskan Anastasija Pavljutjenkova.

Vinnare blev dubbelspecialisten Krejcikova som 2018 var med och vann Franska mästerskapens och Wimbledons dubbelturneringar. Nu kan hon alltså även kalla sig singelmästare i grand slam-sammanhang.

25-åringen avgjorde matchen på sin fjärde matchboll, när Pavljutjenkova slog en dubbelfattad backhand för långt.

– Jag är jätteglad, säger hon i segerintervjun i Eurosport och fortsätter:

– Jag kan inte tro på att jag har vunnit en grand slam.

ANNONS

På söndagen kan Krejcikova även spela hem dubbelturneringen när hon i par med landsmaninnan Katerina Siniakova, andraseedade, möter 14-seedade Bethanie Mattek-Sands, USA, som spelar ihop med Iga Swiatek, Polen, som i fjol vann Franska mästerskapens singelturnering.

2021: Barbora Krejcikova (Tjeckien)

2020: Iga Swiatek (Polen)

2019: Ashleigh Barty (Australien)

2018: Simona Halep (Rumänien)

2017: Jeļena Ostapenko (Lettland)

2016: Garbiñe Muguruza (Spanien)

2015: Serena Williams (USA)

2014: Maria Sharapova (Ryssland)

2013: Serena Williams (USA)

2012: Maria Sharapova (Ryssland)

2011: Li Na (Kina)

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS