Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tiomila-glädjen: "Betyder mycket för Partille"

Tiomila arrangeras i Partille. Glädjande tycker kommunalrådet Stefan Svensson (M). – Det är givetvis jättepositivt för kommunen att få vara med om det här, säger han.

IK Sävehof, Partille Cup, Kim Källström och Isabelle Gulldén. Kopplingarna mellan Partille och idrott finns sedan tidigare. Snart får kommunen också chans att visa upp sig för orienteringseliten när klassiska Tiomila avgörs i Partille i slutet av april.

En som med tillförsikt ser fram emot arrangemanget är kommunalrådet Stefan Svensson (M). 

– Det är en stor händelse för oss, ett arrangemang som är väldigt roligt att få vara en del av. Det betyder mycket för Partille kommun att få vara med och stå som värd för en så stor tävling, säger Svensson. 

Och han är nöjd med hur väl samarbetet med Göteborgs orienteringsförbund och Göteborg & Co har fallit ut. 

– Det har fungerat jättebra. Vi har varit med på resan länge, med all planering inför, markupplåtelse och så vidare. Det är många praktiska och tekniska saker som behövs i samband med det här, där vi har försökt att vara så behjälpliga som möjligt. 

Svensson känner stor stolthet över att få visa upp Partilles omgivning för orienteringseliten. 

– Vi har ju en fantastisk natur här med stora tillgångar. Man tror att Partille bara är tätort och bebyggelse, men ser man en karta så är det ju väldigt mycket grönområden. Om jag har rätt för mig så är bara 26 procent av Partilles yta som är bebyggd. Vi har flera naturreservat och friluftsområden som är viktiga både för kommunens invånare och för många i Göteborg. 

Och han upplever starkt stöd av kommunens invånare. 
– Alla reaktioner jag har fått ta del av har varit positiva. Sedan är det kanske inte så stor del av allmänheten som än så länge känner till att Tiomila ska gå här.

För er del, vad är den största utmaningen inför ett sådant här arrangemang? 
– Den står vi nog inför. Det är hanteringen av alla människor som kommer hit då, det är parkeringar, tillfarter, och så vidare. Att alla får plats och att allt flyter på smidigt. 

Utövare och publik väntas komma från både när och fjärran. Därmed är det till arrangörernas glädje som SJ har bestämt sig för att göra stopp i Partille i samband med tävlingen. 

– Det är toppen. Och pendeltågsstationen ligger ju nära tävlingsområdet, det är så klart en fördel. Kommunikationerna till området är riktigt bra tycker jag, både med tåg och buss.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.