Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tio miljoner brann upp i garage – inställda pass i Slottsskogsrinken

De totala kostnaderna för branden i Slottsskogshallen är fortfarande höljda i dunkel. Men klart är att miljontals kronor brunnit upp – bara i ett av garagen.
– Värdet på sakerna i garaget är uppe i runt tio miljoner kronor. Resten av byggnaden vet vi inte ännu, säger Lisa Klang på kommunen.

Att branden i Slottsskogshallen är förödande för delar av verksamheten står utom all tvivel. Redan under söndagen, när lågorna fortfarande stod höga, kunde GP rapportera om Västra Frölunda Trampolinklubbs situation.

Klubben hade oförsäkrad utrustning i hallen, till ett värde av uppemot 1,5 miljoner kronor.

– Vi har precis köpt en ny trampolin för 100 000 kronor och bredvid den står sex likadana för samma pris. Det här är katastrof för oss, sade ordföranden Paul Andersson då.

Maskiner för en ännu större summa slukades i ett av kommunens förråd.

– Värdet på grejerna i garaget, ismaskin, sopmaskiner, traktorer med mera är uppe i runt tio miljoner. Resten av byggnaden vet vi inte än, säger Lisa Klang, kommunikationschef på Idrotts- och föreningsförvaltningen.

– Det är grovt uppskattat, men det är mycket saker och dyra saker, fortsätter hon.

Hur mycket var själva Slottsskogshallen värd?

– Själva byggnaden är väl kanske avskriven för länge sedan, Men värdet låg ju i att den var i gång, och gick att använda för våra hyresgäster.

Den förstörda ismaskinen ska inte påverka Frölundas verksamhet i Frölundaborg.

Däremot fick de som varit inhyrda i Slottsskogsrinken ett sms under morgonen om att dagens träningar är inställda.

Under måndagen framkom att det hade att göra med vattenförsörjningen. Detsamma gäller för Friidrottens hus.

– Det har att göra med att vattenledningen är avstängd. Vi vet inte om det brunnit av eller vad som orsakat det, men vi hoppas få tillbaka vattnet under dagen, säger Torbjörn Kihl vid kommunen.

Däremot kan den förstörda ismaskinen få konsekvenser då det är en reserv för centrala och västra Göteborgs övriga anläggningar.

– Det kommer ju bli lite problem eftersom hela den maskinparken vi har här har försvunnit … nu kommer vi få låna in maskiner, säger Torbjörn Kil.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.