Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anton Tinnerholm (i mitten) firar efter Anders Christiansens 3–1-mål. Tinnerholm får också leda det fortsatta guldfirandet.

Tinnerholm ledde firandet i hemmalänet

Östgöten fick leda Malmös guldsång på Östgötaporten. Enligt egen utsago ska han även leda den fortsatta guldfesten.

När Malmös guldtrupp klev upp på VIP-läktaren på Östgötaporten så var det Anton Tinnerholm som, på lagkapten Markus Rosenbergs order, fick leda allsången med de tusentals tillresta MFF-supportrar som hade hittat in på innerplanen.

"Anton, skriver på" skanderar supportrarna, syftandes på hans utgående kontrakt.

- Jag vet inte vad ni vill att jag ska säga riktigt, men vi kör en sång tillsammans, sade Tinnerholm i mikrofonen innan han drog igång en himmelsblå ramsa.

Någon kontraktsförlängning är med andra ord inget som den nyblivne svenska mästaren har några allt för stora intentioner att spekulera i.

- Det är en annorlunda känsla. Visst uppskattar man det då man inte är mer än människa. Men tyvärr kan jag inte ge några svar på det än så vi får se vad som händer, sade ytterbacken efter att ha stigit av "guldpodiet".

"Klart det är speciellt"

Var, hur och när firandet skulle fortgå var fortsatt oklart. Det enda som just då är bestämt är en ny träff med supportrarna hemma i Malmö på Swedbank stadion på tisdagskvällen.

Och att Anton Tinnerholm ska leda firandet under natten.

- Nu är det galen fest. Bara vi väl kommer till ett ställe tar jag över taktpinnen. Jag vet inte var vi ska men väl när vi är där så är det jag som styr, sade Tinnerholm.

TT: Extra skönt för dig som gammal Åtvidabergprodukt att få ta ett guld på IFK Norrköpings hemmaplan?

- Ja, jag har haft många tuffa matcher här och inte vunnit så många gånger. Det är klart det är speciellt. Men huvudsaken är att så många fans som möjligt är här och att vi får fira tillsammans.

Vände – igen

Vägen dit var dock stökig. Med ett Norrköping som haft taktpinnen i den första halvleken såg det i paus ut att kunna bli ett uppskjutet guldfirande för gästerna.

Efter tre mål i andra halvlek så vände dock gästerna – som de gjort så många gånger förr den här allsvenska säsongen.

- Ligger man under med 0–1 mot Norrköping tar man inget för givet. Men vi har haft en tro hela säsongen och avgjort många matcher på slutet. Vi visste att det skulle komma förr eller senare. En jäkla god känsla att få fira med fansen efteråt.