Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Timrå och Anton Lander tvingar fram en sjunde och avgörande match mot Örebro.
Timrå och Anton Lander tvingar fram en sjunde och avgörande match mot Örebro. Bild: Mats Andersson/TT

Timrå tvingade fram sjunde avgörande

Det blir en sjunde och avgörande match mellan Timrå och Örebro.
Timrå kvitterade SM-kvartsfinalen i ishockey efter seger med 4–3 på hemmais.

– Det är match sex i en SM-kvartsfinal. Det är klart att vi är påkopplade, konstaterade Sebastian Hartmann i C More efter den intensiva men underhållande första perioden.

Just Hartmann hamnade i fokus direkt. Drygt halvvägs in i den första perioden styrde Timrå-spelaren in Per Svenssons skott och 1–0 var ett faktum. Men Timrås glädje varade inte länge. Örebro kvitterade omgående genom Filip Sandberg.

I mittenakten återtog Timrå ledningen. Den här gången var det Anton Lander som pangade dit pucken i krysset till 2–1. Men även den här gången kvitterade Örebro snabbt. Efter en kaosartad sekvens damp pucken ner hos Rasmus Rissanen som satte 2–2.

– De har det mesta av spelet men i avslutningen spelar vi bättre. Vi agerar mer när vi har pucken. Men vi har allt att vinna i dag, sade Örebros Christopher Mastomäki efter andra perioden.

Timrå gick in i den tredje perioden betydligt hungrigare än Örebro. Hemmalaget forcerade för ett ledningsmål och malde ner sin motståndare, och till slut kom målet. I powerplay satte Emil Pettersson 3–2 och med en minut kvar skickade Sebastian Hartmann pucken i tom kasse till 4–2 och tvingade fram en sjunde och helt avgörande match lagen emellan – trots en sen Örebro-reducering.

Match sju spelas på onsdag i Örebro.