Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Timrås Jonathan Dahlén (54, tv) jublar med lagkamraterna efter sitt 1–3 mål.

Timrå avbröt Karlskronas fest

Storpubliken hade kommit för att fira sitt lags förnyade SHL-status. Men Timrå bjöd hem Karlskrona på besök ännu en gång. Laget vann med 3–1, reducerade till 2–3 i matcher och talade om att det här inte är över.

- Vi hade en bra känsla, spelmässigt har vi varit jämna och tillfälligheter har avgjort matcherna, säger Timrås målvakt Henrik Haukeland som räddade 39 av 40 skott.

Timrås Vilmos Gallo gjorde den första periodens enda mål. Så mycket mer i chansväg skapade inte Timrå under de inledande 20 minuterna. Karlskrona åkte skridskor och tacklade så det stod härliga till, ivrigt påhejade av 4 915 åskådare. Laget sköt 18 skott på mål men Timrås målvakt Henrik Haukeland spelade strålande och stoppade allt.

En tidsfråga

Det kändes som en tidsfråga innan Haukelands nolla skulle spricka. Karlskrona skruvade upp trycket än mer och 14.57 in i den andra perioden kvitterade Mattias Guter.

- Vi spelade väldigt bra i två perioder och skapade rejält med bra lägen, säger Karlskronas tränare Ove Molin.

Karlskrona gick för att säkra sin plats i SHL medan Timrå ville ta med sig Karlskrona hem till en sjätte match. Nästa mål skulle förstås väga tyngre än bly och drygt fyra minuter in i den tredje perioden kom det då Jacob Olofsson gav Timrå ledningen. Minuten senare utökade Jonathan Dahlén till 1–3.

- I den tredje perioden spelade vi av matchen ganska bra och vi är i fysisk god form, jag tycker vi är fysiskt lite starkare än dem, säger Henrik Haukeland.

Kan avgöra

Segerreceptet den här gången var framförallt Henrik Haukelands målvaktsspel samt en god effektivitet. Nästa match spelas i Timrå på onsdag kväll och då har Karlskrona en ny möjlighet att säkra en SHL-plats medan Timrå får försöka jobba fram en sjunde och avgörande match.

- Nu är det dags att vi vinner hemma inför vår publik, det är de värda, säger Henrik Haukeland.

Längre fram än så vill inte Timråmålvakten blicka i nuläget men en seger på hemmaplan skulle betyda att det blir en sjunde och direkt avgörande match om en SHL-plats i Karlskrona på fredag.

- Det skulle vara väldigt kul. Men vi tar onsdag först, nu åker vi hem och laddar för den.

I Karlskrona var besvikelsen stor över att man inte fick fira förnyat SHL-kontrakt tillsammans med hemmapubliken.

- Vi blev tagna på sängen i den tredje perioden. Nu är det bara att titta framåt, vi går för seger i nästa match, säger Ove Molin.