Tim Wakefield är död – blev 57 år

Tim Wakefield är död.
Baseballikonen blev 57 år.
”Våra hjärtan är krossade”, skriver Boston Red Sox i ett uttalande.

ANNONS

Det blev i dagarna känt att Wakefield insjuknat i cancer. Det var hans förre lagkamrat Curt Schilling som, utan Wakefields tillåtelse, gick ut med nyheten.

Nu har Wakefield gått bort. Det meddelar hans förra lag Boston Red Sox på sin hemsida.

”Våra hjärtan är krossade”, skriver man och fortsätter:

”Wake förkroppsligade sann godhet; en hängiven make, far och lagkamrat, älskad tv-personlighet och den ultimata samhällsledaren. Han gav så mycket till spelet”.

Tillhörde Boston Red Sox i 29 år

Wakefield inledde sin MLB-karriär i Pittsburgh Pirates men gjorde störst avtryck i Boston Red Sox. Han spelade för organisationen i hela 17 år – ingen har någonsin tillhört Red Sox längre. Totalt har han verkat i de rödvita färgerna i 29 år då han efter spelarkarriären åtog sig flera olika uppdrag i organisationen.

ANNONS

Under tiden som aktiv vann Wakefield och laget två World Series. Först 2004 och sedan 2007.

Han efterlämnar nu två barn som han fått tillsammans med frun Stacy Wakefield. Också hon är sjuk i cancer.

LÄS MER:Tim Wakefield har cancer – avslöjades av Curt Schilling

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS