Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Aiden Connor Harvey gjorde efterlängtad comeback under matchen i Superettan mellan Gais och Akropolis. Bild: JOHAN BOREHED
Aiden Connor Harvey gjorde efterlängtad comeback under matchen i Superettan mellan Gais och Akropolis. Bild: JOHAN BOREHED

Tillbaka på plan efter dubbla korsbandsskador

Dubbla korsbandsskador har hållit 23-åringen borta från fotbollsplan i två säsonger. Under måndagskvällen kom den efterlängtade comebacken för Gais Aiden Connor Harvey.
– Jag visste vad som krävdes och att jag kunde komma tillbaka.

I september 2019 fick Aiden Harvey det tunga beskedet att främre korsband var av. Inför säsongen 2020 var han tillbaka men endast tio månader efter första skadan small det igen och försvararen missade ytterligare en säsong.

Sedan augusti 2020 har han jobbat sig tillbaka från sin andra korsbandsskada. En tid med upp och nedgångar där vetskapen från första rehabperioden gjorde den andra något lättare.

– Det har varit väldigt upp och ner men mer upp, om man kan säga så. Jag drog det såpass nära inpå andra gången så jag visste ju vad som väntade och att jag kunde komma tillbaka. Så det var bara att börja träna igen.

”Hundra procent redo”

Under måndagskvällen i regnet på Gamla Ullevi, 80 minuter in i superettan-mötet mellan Gais och Akropolis kom den efterlängtade comebacken för 23-åringen från Australien.

– Jo men nu är det bra, riktigt bra, sa Harvey med ett stort leende efter matchen.

Men trots synlig glädje över att äntligen vara hel och tillbaka i matchspel gick det inte att glädjas fullt ut efter matchen.

Harveys fokus när han fick beskedet att han skulle bytas in låg inte på sig själv och sin comeback utan vad som behövdes de sista tio minuterna.

– Jag tänkte mer bara på att försöka göra skillnad. Det stod ju 1–1 i en match där vi kunde vinna och då ville jag vara den som påverkar på ett positivt sätt.

Efter 1–1 hemma mot Akropolis och dryga kvartens speltid i comebacken för Gais hungrar försvararen Aiden Harvey efter mer. Tid och poäng.

– Att få mer speltid och spela så mycket som möjligt och hjälpa laget. Det är det viktigaste just nu, att hjälpa laget ta mer poäng.

Känns knät stabilt och redo för mer spel?

– Ja, 100 procent, säger han och leendet som försvann en kort stund när Aiden pratade om matchen är nu tillbaka.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.