Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Tilda Olsson om Önneredsflytten

Återkomsten till IK Sävehof slutade på en säsong. Nu flyttar Tilda Olsson västerut och fortsätter karriären i Önnered.
– De har en tydlig vision om hur de vill ta kliv. De inte är nöjda där de är just nu, säger vänsternian om nya klubben.

Tilda Olsson, med Härryda som moderklubb, kom upp genom Sävehofs juniorled och hann med två SM-guld innan flytten till Skövde.

Under två år i Skövde hann den numera 23-årige niometersspelaren axla kaptensrollen – innan det inför senaste säsongen blev klart med en återkomst till gulsvart.

– Jag tycker jag fått ut det jag ville när jag kom till Sävehof, utvecklat min fysik, teknik, med mera. Men nu passar det mig bättre att kunna ta fler kliv i Önnered, säger Olsson.

Bröt med Sävehof i förtid

Ja, även om det förra klubbvalet slutade med SM-guld kom Sävehof och Olsson gemensamt fram till att bryta kontraktet efter bara ett år.

– Det var egentligen ett tvåårskontrakt, men vi har haft en bra dialog och kom överens om att det blir bäst så här, säger 23-åringen om uppbrottet.

Önnered fixade en femteplats i SHE förra säsongen, men i kvartsfinalen blev det respass mot Lugi (2–3 i matcher). Tilda Olsson tror att laget kan fortsätta ta kliv.

– Jag tror det kan bli väldigt bra. Det finns stor potential, men sen krävs det väldigt mycket mer, det är små marginaler ... Men vi har en intressant trupp med bra spelare, säger vänsternian.

"Inte nöjda där de är just nu"

För hennes egen del hoppas hon kunna utvecklas ytterligare under Tomas Bredenfeldt – en tränare hon känner sedan innan.

– Min ambition är ju att bli en så bra tvåvägsspelare och vänsternia som möjligt. Sedan kan jag spela på alla positioner.

Senaste säsongen stod Olsson för 55 mål och 29 assist (SHE inklusive slutspel) i Sävehof-tröjan. Nu har 23-åringen redan hunnit träna ett tag med sitt nya lag, och hon gillar vad hon sett hittills.

– De har en tydlig vision om hur de vill ta kliv. De inte är nöjda där de är just nu, säger Tilda Olsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.