Tiger Woods.
Tiger Woods.

Tiger Woods uttagen till Ryder Cup

Tiger Woods har gjort succé i comebacken i år. Nu belönas han med en plats i USA:s Ryder Cup-lag.

ANNONS
|

- Det är otroligt, om man tittar tillbaka till början på säsongen och att jag nu har nått målet att ha tagit en plats i laget, sade Woods på presskonferensen där kaptenen Jim Furyk presenterade tre av sina fyra wildcards.

Med Woods som en av USA:s spelare stiger temperaturen ytterligare inför den prestigefyllda matchen mot Europa i Paris 28–30 september. Den 42-årige legendaren var tidigare uttagen i rollen som vicekapten, men efter hans framfart på golfbanorna den senaste tiden var det synnerligen väntat att han i stället skulle tas ut som spelare. Woods har tidigare spelat sju Ryder Cup, senast 2012.

ANNONS

Även de två andra valen som presenterades av Furyk var de väntade. Debutanten Bryson DeChambeau, som har vunnit två veckor i rad i Fedex Cup-slutspelet, och elvafaldige Ryder Cup-spelaren Phil Mickelson får båda en plats i laget. USA presenterar sin tolfte och sista spelare först i början av nästa vecka.

Europas kapten Thomas Bjørn offentliggör alla sina fyra val redan under onsdagen. Henrik Stenson är en av spelarna som är högaktuella för ett wildcard i Europalaget.

USA är regerande mästare efter hemmasegern på Hazeltine för två år sedan, men har inte vunnit på europeisk mark sedan 1995.

TT

Fakta: Lagen i Ryder Cup

Europa (åtta spelare klara): Justin Rose (4:a på världsrankningen), Jon Rahm (5), Francesco Molinari (6), Rory McIlroy (8), Tommy Fleetwood (12), Alex Norén (15), Tyrrell Hatton (25), Thorbjørn Olesen (40).

USA (elva spelare klara): Dustin Johnson (1:a på världsrankningen), Brooks Koepka (2), Justin Thomas (3), Bryson DeChambeau (7), Rickie Fowler (9), Jordan Spieth (10), Bubba Watson (13), Patrick Reed (14), Webb Simpson (19), Phil Mickelson (24), Tiger Woods (26).

ANNONS