Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Tiger Woods till sjukhus efter bilolycka

Tiger Woods var under tisdagen med om en svår bilolycka.
Under en presskonferens meddelade polis och räddningstjänst att Woods skador inte är livshotande, men att han drabbats av flera frakturer.
– Woods är lyckligt lottad som överlevde detta, säger polisen Carlos Gonzalez.

Olyckan inträffade utanför Los Angeles under tisdagsmorgonen, lokal tid.

Polisen larmades till platsen av närboende 07.12 och hittade en bil som voltat av vägen. Fordonet hade blivit rejält tilltygat i olyckan.

Det rörde sig om en singelolycka och den enda person som var inblandad var den legendariske golfaren Tiger Woods.

Woods agent Mark Steinberg bekräftade olyckan för Golfdigest.com.

”Tiger Woods har varit med om en singelolycka i Kalifornien på morgonen där han drabbades av flera skador på benen. Han opereras i nuläget och vi tackar för visad respekt och ert stöd”, meddelade han.

LÄS MER: Profilerna stöttar Tiger Woods efter våldsamma olyckan

Polisen: Inga bevis att Woods var påverkad

Vid midnatt svensk tid höll Los Angeles-polisen, tillsammans med räddningstjänsten, en presskonferens för att ge en uppdatering kring Tiger Woods olycka och hans skadeläge.

Där berättade polisen Alex Villanueva att man kommer utreda vad som föranledde olyckan, men att det inte finns några bevis för att Woods ska varit påverkad. Vidare berättade han att Woods bil ska färdats i en ”högre hastighet än vanligt”, voltat och färdats minst 30 meter innan den stannade i buskaget vid sidan av vägen.

Lyckligt lottad som överlevde

Polisen Carlos Gonzalez var först till olycksplatsen, han berättade under presskonferensen att Tiger Woods var vaken och talbar när han anlände till bilen.

– Jag frågade vad hans namn var, han sa att han hette Tiger. Då kände genast igen honom. Jag frågade om han visste vart han var och vilken tid på dygnet det var, för att se hur det stod till och han verkade klar och lugn, sa Gonzalez.

Gonzalez menar också på att Woods hade änglavakt.

– Jag har hållit på med det här ett tag och jag har sett dödliga trafikolyckor, så jag kan säga att Woods är lyckligt lottad som överlevde detta.

Carlos Gonzalez var först vid olycksplatsen. Bild: Stefanie Dazio
Carlos Gonzalez var först vid olycksplatsen. Bild: Stefanie Dazio

Woods drabbad av flera frakturer

Även brandchef Daryl Osby medverkade vid presskonferensen. Han berättade att Tiger Woods drabbats av flera frakturer, men att hans skador inte är livshotande.

– Han var allvarligt skadad, men det var inte så allvarligt att han behövde färdas till närmsta sjukhuset för livräddning, berättar Osby.

Vidare berättade han att Woods förts till Harbor-UCLA Medical Center då det också är ett traumacenter.

Till en början rapporterade polisen att man ska klippt loss Tiger Woods ur bilen. Men Osby förklarade att så inte var fallet. Däremot fick man bland annat använda sig av en yxa och en sorts kofot för få ut Tiger Woods.

Woods involverad tidigare incidenter

Tiger Woods har vid flera tidigare tillfällen hamnat i problem bakom ratten. 2009 körde han in i en brandpost och träffade ett träd när han skulle backa ut från sin uppfart.

Åtta år senare greps Tiger Woods av polisen i Jupiter, Florida, efter att de påträffat honom sovande i bilen. Woods förklaring vid tillfället var att det var en reaktion på hans receptbelagda mediciner.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.