Tiger Woods kraschade i 140 på 70-väg

Tiger Woods hade änglavakt när han överlevde den allvarliga olyckan tidigare i år. Nu visar polisens utredning att golflegendaren körde i 140 kilometer, nästan dubbelt så fort som den tillåtna hastigheten på vägen.

ANNONS
|

Tiger Woods var involverad i en allvarlig olycka i slutet av februari i år. Golflegendaren tappade kontrollen över bilen som rullat flera meter innan den stannade vid sidan av vägen – totalkvaddad.

Ambulans kom till plats och förde iväg Tiger Woods som fått en krossad fotled och flera benfrakturer. Enligt polisen hade han tur som ens överlevde olyckan som skedde i Ranchos Palos Verdes (Kalifornien)

Nyligen skrevs Woods ut från sjukhuset.

”Jag fortsätter att återhämta mig hemifrån och arbetar för att bli starkare varje dag”, skrev golfstjärnan på Twitter.

LÄS MER:Tiger Woods minns inget av olyckan

LÄS MER:Tiger Woods flyttad till annat sjukhus efter olyckan

Tiger Woods körde i 140 vid olyckan

Nu kommer det nya detaljer kring Tiger Woods bilolycka.

ANNONS

Tiger Woods bil ska färdats i 140 kilometer i timmen, vilket är dubbelt mot vägens hastighetsbegränsning, när den körde av i en kurva, det visar polisutredningen.

– Den främsta orsaken till trafikolyckan var att hastigheten inte var anpassad till vägförhållandena och för att hantera kurvan på vägen. Den uppskattade hastigheten vid avåkningen var 84 till 87 miles per timme (cirka 135-140 km/h), säger Alex Villanueva, vid Los Angeles-polisen

När Tiger Woods bil voltade av vägen ska den kolliderat med ett träd innan den stannade.

– Beräknad hastighet när fordonet träffade trädet var 120 kilometer i timmen, säger Alex Villanueva.

Polisen menar att det inte fanns några tecken på att Tiger Woods ska varit påverkad av alkohol eller droger i samband med olyckan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS