Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Tiger Woods har tätkänning i British Open efter 66-rond.

Tiger Woods jagar täten efter kanonrunda

Nu har Tiger Woods presenterat sig på allvar i British Open. Golflegendaren bjöd på en lysande tredjerunda – fem slag under par – och får fortsätta jakten på söndagseftermiddagen.

Woods drog med sig stora publikmassor under den tredje rundan i British Open på Carnoustie. Efter två inledande rundor på par lossnade det rejält för den comebackande 42-åringen, som är på jakt efter karriärens 15:e majortitel.

Den första birdien för Woods kom på det fjärde hålet och fick jublen att eka över den skotska linksbanan. Sedan blev det tätt mellan birdievrålen. Först på sjätte hålet. Sedan på nian, tian och elvan. När Tiger Woods även gjorde birdie på 14:e var han plötsligt allra högst upp på ledartavlan, just då som en av sex spelare på sex slag under par.

Sedan fick Woods känna på att avslutningshålen på Carnoustie är tuffa. Det blev en bogey på det 16:e hålet och sedan var han också i trubbel på det 18:e, där Woods hade lite flax när utslaget var otroligt nära att hamna i vattenhindret Barry Burn. Tiger Woods fick spela fram sig på andraslaget, men lyckades ändå kämpa i ett par och är därmed fem slag under par inför söndagens slutrunda.

I de för dagen lättspelade förhållandena är det många spelare som gör låga scorer. Kevin Kisner, USA, toppade resultatlistan på åtta slag under par när ledarbollen hade tolv hål kvar att spela.

Med fyra hål kvar låg Alex Norén precis som Tiger Woods fem under par.

Spelet pågår.