Tiger Woods har nobbat ”häpnadsväckande” miljardbelopp

Saudiarabien-finansierade "Super Golf League" vill locka till sig de absolut största stjärnorna. Men den störste, Tiger Woods, gav ligan kalla handen – trots ett ”häpnadsväckande gigantiskt” stort miljardbelopp.

ANNONS
|

Golfvärlden har skakats om rejält sedan den nya touren LIV Golf Invitational Series lanserades. Touren kallas även för "Super Golf League" och är finansierad av den statliga saudiarabiska investeringsfonden PIF och ska ha sin första tävling i London 9 juni.

Fram till den historiska säsongen har man jobbat hårt med att locka till sig världens största stjärnor – föga förvånande genom att erbjuda enorma summor pengar.

Knepet har gett blandad effekt.

Det har funkat för att locka till den förre världsettan Dustin Johnson som uppges fått strax över 1,2 miljarder kronor bara för att spela touren.

Desto sämre funkade knepet på ikonen Jack Nicklaus som berättat att han tackade nej till omkring en miljard för att bli den nya tourens frontfigur.

ANNONS

– Jag tackade nej. En gång muntligt och en gång skriftligt. Jag måste vara kvar med PGA-touren, som jag var med och startade, berättade han.

Nu kommer uppgifter om ytterligare ett tungt namn, kanske det absolut tyngsta, har valt att tacka nej till "Super Golf League".

Tiger Woods nobbade ”gigantiskt” miljardbud

I en intervju med Washington Post berättar Greg Norman, golflegendar och numer vd för den kontroversiella touren, att Tiger Woods gav kalla handen.

Enligt Norman ska Woods gjort detta trots att han erbjudits en rejäl mängd pengar. När han ska beskriva summan som legendaren erbjöds säger han till tidningen:

– Häpnadsväckande gigantisk. Vi pratar om högt niosiffrigt belopp, säger han.

Tiger Woods gav kalla handen till den saudiska touren.
Tiger Woods gav kalla handen till den saudiska touren. Bild: Eric Gay

Ett niosiffrigt dollarbelopp skulle innebära omkring en miljard, som minst. Vilket alltså både Dustin Johnsson och Jack Nicklaus erbjöds.

Men av Normans kommentar att döma blev Tiger Woods erbjuden väsentligt mycket mer än ovan nämnda spelare.

LÄS MER:Mickelson till omstridd tour - trots kritiken

LÄS MER:Jack Nicklaus nobbade 1 miljard från saudiska touren

LÄS MER:Stenson om Sauditouren: Starkt startfält

LÄS MER:Uppgifter: Får 1,2 miljarder för spel på Sauditour

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS