Tiger Woods gör comeback – tillsammans med Charlie

Tiger Woods är redo att tävla för första gången sedan bilolyckan. Golflegendaren bekräftar att han kommer delta i PNC Championship tillsammans med sin son Charlie, 12. ”Jag spelar som en pappa och jag kunde inte vara lyckligare eller stoltare”, säger Tiger Woods enligt CNN.

ANNONS
|

Tiger Woods hade änglavakt i februari. Golflegendaren kraschade då med sin bil i hög hastighet utanför Los Angeles och fick föras akut till sjukhus.

– Jag kan säga att Woods är lyckligt lottad som överlevde detta, sa polisen Carlos Gonzalez efter olyckan.

Tiger Woods kom undan med livet i behåll, men drabbades av flera allvarliga frakturer. Nyligen berättade han att risken fanns att han skulle förlora sitt ena ben efter olyckan.

– Vid ett tillfälle var det, jag skulle inte säga fifty-fifty men i alla fall jäkligt nära att jag skulle gå ut från det sjukhuset på ett ben, sa Tiger Woods till Golf Digest i sin första längre intervju efter olyckan.

ANNONS

LÄS MER:Tiger Woods nära att amputera benet efter krasch

Tiger Woods gör comeback – med sin son

Nu, mindre än ett år efter olyckan i Kalifornien, är Tiger Woods redo för att göra comeback i tävlingssammanhang. Han gör dessutom det med sonen Charlie vid sin sida.

Tillsammans ska de tävla i PNC Championship på Ritz-Carlton Golf Club i Orlando, Florida. Tävlingen som är mer känd som Father/Son Challenge.

"Trots att det har varit ett långt och utmanande år är jag väldigt lycklig över att få avslutad det genom att tävla i PNC Championship tillsammans med min son Charlie”, säger Woods enligt CNN.

Han tillägger:

”Jag spelar som en pappa och jag kunde inte vara lyckligare eller stoltare.”

LÄS MER:Woods utesluter inte spel i British Open

Tiger Woods tävlade tillsammans med sin son Charlie även förra året.
Tiger Woods tävlade tillsammans med sin son Charlie även förra året. Bild: Phelan M. Ebenhack

Slutade sjua förra året

Det är inte första gången som Tiger och Charlie tävlar tillsammans. Duon deltog i PNC Championship och slutade då sjua i tävlingen.

– Det är så kul för mig att se att han njuter av det, njuter av chansen att vara här. Han är tävlingsinriktat, ja. Hela vår familj är det, sa Tiger Woods i NBC Sports sändning efter tävlingen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS