Tidigare OS-medaljören riskerar livstids fängelse: ”Jag hade ingen aning”

Han vann dubbla silvermedaljer under OS i Aten 2004. Nu kan dock Nathan Baggaley, 45, få livstids fängelse efter att han smugglat 650 kilo kokain.
– Jag hade ingen aning, säger han.

ANNONS
|

Sommaren 2004 stod Nathan Baggaley på toppen av sin karriär. Då blev det dubbla silvermedaljer på OS i Aten.

Men därefter skulle det snabbt gå utför.

Ett år senare tog idrottskarriären slut efter att den australiensiske kanotisten testat positivt för dopning och senare även stängdes av.

LÄS MER:Oroande skadesiffrorna kring IFK Göteborg och BK Häcken

Problemen skulle dock fortsätta.

För tre år sedan greps två män på en gummibåt av polis i Australien. Detta efter att duon lastat på stora mängder paket från ett annat fartyg. Efter att ha blivit jagade av polisen greps till slut Anthony Draper och Dru Baggaley.

Under gripandet visar det sig att de lastat sin båt med 650 kilo kokain.

ANNONS

LÄS MER:Historien bakom Mats Palmgrens idiotförklarade guldmål

När utredningen senare rullar vidare dras även Nathan Baggaley in i härvan. Detta då det är han som köpt båten och står som ägare för den. Den tidigare OS-medaljören ville istället säga att båten köptes för att användas till valskådning.

– Jag hade ingen aning om att den skulle användas till något sådant här. Jag visste ingenting om vad som pågick, sa han under rättegången.

LÄS MER:Kevin Yakobs succé – sköt in sig i Blåvitts premiärelva?

Riskerar livstids fängelse

Hans bror, Dru, pekar istället ut Anthony Draper och säger att det var han som låg bakom det hela och att de två bröderna inte visste vad som föregick.

Men Anthony Draper har nu valt att vittna mot de två bröderna och de två riskerar nu livstids fängelse.

Detta då de redan 2009 dömdes till två år i fängelse efter att ha sålt ecstatytabletter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS