Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tidigare NFL-stjärna hittad död – blev 38 år gammal

Trefaldige all-starspelaren Vincent Jackson har hittats död. Den tidigare Tampa Bay Buccaneers-receivern blev 38 år gammal.
– Vi är chockade och ledsna över beskedet, skriver klubben i ett uttalande.

Så sent som för drygt en vecka sedan var det stort firande i Tampa. Laget hade då vunnit Super Bowl efter storsegern (31–9) mot Kansas City Chief.

Nu är det i stället en dyster nyhet som genomsyrar klubben. NFL har meddelat att den 38-årige, före detta Buccaneers-spelaren, Vincent Jackson hittats död på ett hotell natten till måndag svensk tid.

– Han kommer att vara väldigt saknad, inte bara av fotbollssupportrar i hela landet, utan också av människorna här i Hillsborough County som fick ta del av hans generösa bidrag till samhället, säger Tampa-sheriffen Chad Chronister i ett pressmeddelande.

Jackson gjorde tolv säsonger i NFL

Vincent Jackson hade i mitten av januari checkat in på ett hotell i södra Tampa. Drygt en månad senare anmälde hans familj honom som saknad, varpå Hillsborough Countys sheriffkontor lokaliserade honom på hotellet Homewood Suites. Sheriffkontoret fick tag på Vincent Jackson och kunde prata med honom. Tre dagar senare hittades han död på rummet av en hushållerska.

Vincent Jackson spelade för tolv säsonger i NFL. Fem av dem för Buccaneers och resterande sju för San Diego Chargers.

”Vi är chockade och sorgsna över att höra de hemska nyheterna om förlusten av Vincent Jackson. Vincent var en dedikerad pappa, man och filantrop som hade en djup inverkan på vårt samhälle genom sitt obevekliga förespråkande för militärfamiljer”, säger Tampa Bay Buccaneers ägare Bryan Glazer i ett uttalande.

Vincent Jackson spelade som Wide receiver och gjorde totalt 57 touchdowns i sin elitkarriär, vilken han avslutade år 2018. Vincent Jackson blev 38 år gammal.

LÄS MER: Tom Brady kastade Super Bowl-trofén mellan två båtar

LÄS MER: Hånade motståndaren under Super Bowl – får böta 64 000 kronor

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.