Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sveriges lag jublar efter seger mot England i kvartsfinalen under lag-VM i bordtennis i Halmstad arena.

Tidigare mästare lovordar bronsmedaljörerna

När Jon Persson slog in matchbollen i den tredje singeln mot England säkrade Sverige minst brons i lag-VM i bordtennis. Nu haglar lovorden över den svenska laginsatsen.

Och Jörgen Persson fyller i. Också han med flera VM på sin meritlista. Han är dessutom varit kommentator under mästerskapet.

- En dröm. Gå till semi och få möta Kina, det är underbart. Det är en dröm som går i uppfyllelse. Och sättet de gör det på.

Lyrisk över insatsen

Och han är lyrisk över insatsen.

- Det är så härligt att se energin i laget, från coachen, från bänken. Fortsätt så här, hälsar Jörgen Persson med tanke på mötet mot Kina.

Både Jörgen Persson och Jan-Ove Waldner deltog när Sverige "rev den kinesiska muren" och vann lag-VM 1989. Det var också Mikael "Äpplet" Appelgren. Han har också idel lovord efter segern över England.

- "Tickan" (Ulf Carlsson) har skapat ett lag, vilken sammanhållning. Det är överväldigande. Den här medaljen är bra för svensk bordtennis, säger han.

Ladda inför semin

Och nu hälsar han till grabbarna i laget inför lördagens semifinal.

- Gå in och njut av att spela mot Kina på hemmaplan. Kom igen.

Erik Lindh, också han flerfaldig svensk VM-medaljör, stämmer in i lovorden:

- Fantastsikt bra gjort av hela laget. Alla var riktigt bra i slutbollarna. Vad ska man säga: Första lagmedaljen på många år. Nu gäller det att ladda om för semifinalen.