Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Tidigare IFK-stjärnan bryter med MFF

Tobias Sana, som tidigare spelat i IFK Göteborg, bryter nu med sin nuvarande klubb, Malmö FF. Nu ska den 27-åriga mittfältaren istället till andra sidan Öresund för spel i danska AGF Århus.

ANNONS
|

Tobias Sana, som spelat i IFK Göteborg mellan 2009 och 2012 är klar för en ny klubb, vilket Sportbladet rapporterar.

Han lämnar därmed sin nuvarande klubb Malmö FF och beger sig till grannlandet där han är klar för spel i danska AGF Århus, en av Danmarks äldsta klubbar som spelar i högsta divisionen, Superligean.

– Jag vill tacka för min tid i Malmö, det har varit en ära att få spela i den himmelsblå tröjan, säger Tobias Sana enligt ett pressmeddelande från Malmö FF.

Daniel Andersson, sportchef i MFF, hyllar göteborgaren för att ha spridit positiv stämning i spelartruppen, och att han varit en del i klubbens senaste framgångar trots att han inte fått så mycket speltid.

ANNONS

– Men Tobias har inte riktigt fått ut hela sin potential här och därför har vi kommit fram till att avsluta kontraktet i förtid, förklarar han enligt pressmeddelandet.

Tobias Sana spelade tidigare i AFC Ajax, men kom till de nuvarande svenska mästarna i januari 2015. Sen dess har klubben vunnit sitt 19:e SM-guld 2016, samt har spelat ute på kontinenten i Champions League.

Malmö FF kommer idag till Göteborg för allsvenskt spel mot BK Häcken, med avspark 18:00.

ANNONS