Frederik Andersen, med förflutet i Frölunda, var en stark bidragande orsak till Torontos seger mot Boston.
Frederik Andersen, med förflutet i Frölunda, var en stark bidragande orsak till Torontos seger mot Boston. Bild: BOB DECHIARA

Tidigare Frölundamålvakten hjälte för Toronto: "Var otrolig"

William Nylander gjorde mål, stjärnspelaren John Tavares noterades för 1+1, men det var den tidigare Frölundamålvakten Frederik Andersen som blev matchhjälte när Toronto Maple Leafs tog ledningen mot Boston Bruins i NHL-slutspelets första omgång.

ANNONS
|

38 skott bombade Boston Bruins i väg inför sin hemmapublik när man klev in i NHL-slutspelet i natt (svensk tid) mot Toronto Maple Leafs, men det skulle inte hjälpa. För 37 av avsluten fastnade nämligen på Torontos burväktare Frederik Andersen.

Den 192 centimeter långe dansken stod på huvudet under delar av tillställningen och såg till att ge sitt lag den starten på slutspelet som man ville ha. Efter matchen hyllades också Andersen av lagkamraten Mitch Marner, som för övrigt gjorde mål i matchen.

– Frederik (Andersen) var otrolig återigen, säger Mitch Marner till NHL.com.

Toronto vann till slut matchen med 4–1. William Nylander blev målskytt efter att ha överlistat Bostonmålvakten Tuukka Rask på ett friläge.

ANNONS

– Jag visste att jag fick lägga lite extra kraft för att den skulle nå fram och han gjorde ett bra jobb med att åka upp och avsluta jobbet, säger Nazem Kadri som noterades för framspelningen till NHL.com.

Frederik Andersen spelade i Frölunda säsongen 2011/12 och noterade där på sina 39 grundseriematcher mellan stolparna smått galna 94,3 i räddningsprocent. I slutspelet blev det sex matcher och en räddningsprocent på 91,1.

Segrare i nattens NHL blev även Washington Capitals som besegrade Carolina Hurricanes med 4–2. Där blev Nicklas Bäckström tvåmålsskytt och för Carolina stod Lucas Wallmark för två assist.

Calgary Flames besegrade Colorado Avalanche med 4–0. Där gjorde Mikael Backlund ett mål och Rasmus Andersson noterades för en assist.

ANNONS