Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Tidernas bästa" fick stående ovationer

Hon är en av de här spelens allra största stjärnor och många anser att hon är den främste gymnasten genom alla tider. Och amerikanskan Simone Biles levde upp till förväntningarna när hon utklassade allt motstånd och vann gymnastikens mångkamp.

Simone Biles har de senaste åren vuxit ut till att bli en av USA:s mest populära idrottare. Den 145 centimeter långa supergymnasten har trollbundit alla med sina höga hopp, sin fulländade teknik och sitt artistiska framförande.

Efter tre raka VM-guld och seger i lagtävlingen i OS kan hon nu lägga sitt första individuella guld till prissamlingen.

Överlägsen

Biles gav aldrig konkurrenterna någon chans. Redan efter tre av de fyra grenarna var ledningen betryggande och efter en magisk uppvisning i det fria programmet stod åskådarna i OS-arenan upp och applåderade den överlägsna 19-åringen.

Segermarginalen blev hela 2,1 poäng, vilket innebär utklassning i en sport som inte sällan avgörs med några hundradels poängs marginal.

Biles var känslosam när uppgiften var slutförd och guldet bärgat.

- Jag tror att allt bara slog mig samtidigt och jag insåg att jag till slut gjort det. Jag har drömt om det i några år och det är overkligt att det hände, så jag är bara så glad, säger hon,

Hur ser du på diskussionen att du kanske är bäst någonsin?

- Någon kan säga att jag är bäst, medan andra inte tycker det. Jag står utanför, det är vad det är. Jag gör bara min gymnastik.

Dessutom har Biles tre guldchanser kvar och kan lämna OS i Rio som spelens allra största stjärna.

Att hon är den främste gymnasten genom tiderna är de flesta redan överens om.