Thorbjörn Olesen i domstol – anklagas för sexuella övergrepp

Den danske golfaren Thorbjörn Olesen, 31, anklagas för sexuella övergrepp. Händelsen ska ha ägt rum på ett flygplan 2019 och under måndagen inleddes rättegången.

ANNONS
|

Det var på ett flyg mellan Nashville och London 2019 som händelsen ska ha inträffat. Den danske Ryder Cup-vinnaren Thorbjörn Olesen anklagas för att ha tagit på en kvinnas bröst. Han ska också ha knuffat en person i kabinpersonalen och urinerat på ett säte i första klass, skriver Sky Sports.

Under måndagen inleddes rättegången mot 31-åringen som står åtalad på tre punkter. Enligt Sky Sports förnekar Olesen sexuella övergrepp, misshandel och att han varit berusad. Han säger enligt sajten att han inte har något minne av sitt beteende då han ska ha tagit sömntabletter och druckit alkohol.

ANNONS

– Jag har aldrig varit med om ett sådant dåligt beteende under mina 27 år i tjänsten, säger flygvärdinnan Sarah White, enligt sajten.

”Han tog på mina bröst”

En icke namngiven kvinna, som är målsägande i fallet, uppger att Olesen ska ha tagit tag i hennes hand och börjat kyssa den. Han ska sedan ha tryckt in sitt ansikte i hennes nacke, innan han lade handen om hennes rygg och tog på hennes bröst.

– Han tog på mitt bröst med sin vänstra hand och förde den sedan över mitt högra. Han gick över gränsen, säger hon enligt Sky Sports.

Rättegången fortsätter de kommande dagarna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS