Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Norrköpings Gudmundur Thorarinsson kramas om efter drömträffen som gav 3–2 mot Dalkurd.

Thorarinsson: "Känslan är fantastisk"

Vackert, viktigt och en av de mest välriktade vristträffar Gudmundur Thorarinsson fått med vänsterfoten. Varför inte? Islänningens 3–2-mål mot Dalkurd kan mycket väl slå sig in bland kandidaterna till Årets mål.

IFK Norrköpings 4–2 mot bottenlaget och nykomlingen Dalkurd var tredje raka segern i allsvenskan och Jens Gustafsson gäng hakar på i jakten på serieledande Hammarby. Gustafsson gladde sig mest åt anfallsspelet, åt anfallare som numera tar den där extra löpningen som ger möjligheter.

Publiken – och förmodligen tv-tittarna – snackade troligen mest om Thorarinssons mäktiga halvvolley med dryga kvarten kvar.

Helt klart årets mål hittills på Östgötaporten.

- Det är ett jättebra skott. Jag får ett inlägg från Linus (Wahlqvist) och ibland har man läge att komma där vid bortre stolpen när man spelar på den positionen jag har. Jag har fått många "halvlägen" tidigare i år, men i dag satt den perfekt, säger Thorarinsson.

- Jag hann tänka "snälla, snälla, gå in".

"Nästan lite chockad"

- En drömträff, känslan är fantastisk. Jag visste inte riktigt hur jag skulle jubla. Jag var nästan lite chockad och sprang bara runt med armen.

Islänningen kom ut barfota från omklädningsrummet för att snacka om målet som fick Dalkurds tränare Azrudin Valentic att skaka på huvudet av beundran.

TT: Hunnit kyla ned vristen?

- Haha, nej, jag ska göra det.

TT: Hur rankar du det här målet i karriären?

- Jag tycker mycket om spelmål och sådana har jag gjort några, men det här var en drömträff. Jag fick en bra träff mot Djurgården förra året, men det här var snyggare. Det var så hårt, också, säger Thorarinsson.

Simon Skrabb avrundade målfesten med sitt 4–2 i slutet men innan Thorarinsson slog till stod matchen – åtminstone resultatmässigt – och vägde.

Stark start av Dalkurd

Dalkurd öppnade totalt respektlöst och spelade ut serietrean de första tio minuterna. Ferhad Ayaz ledningsmål var välförtjänt. Fotbollsgodis för en finsmakare, dessutom. En aperitif inför vad som komma skulle i matchen.

Rewan Amins djupledsboll från egen planhalva togs emot av Ayaz som placerade bollen förbi en Isak Pettersson som kom på mellanhand.

Norrköping kvitterade på straff (Kalle Holmberg) och tio minuter in i andra halvlek bjöd David Moberg Karlsson på en av många godbitar i matchen. Anfallaren tog emot Isak Petterssons passning vid mittlinjen, satte full fart och avslutande sin långa rusch med att elegant vinkla in 2–1-bollen i Sixten Mohlins bortre hörn.

Men bara fem minuter senare kom Dalkurds replik.

Individuell skicklighet

IFK Norrköping har haft problem i vår med att försvara vid fasta situationer. Inte blev det lättare i och med att isländske backen Jón Gudni Fjóluson klev av i halvtid med ljumskproblem. Kebba Ceesay fick enkelt sticka fram pannan och nicka in Ammar Ahmeds frispark.

Men fungerar inte kollektivet alla gånger finns det gott om individuell skicklighet att förlita sig till i IFK Norrköping.

Som Gudmundur Thorarinssons.

Efter nio omgångar är Norrköping trea på lika många poäng (19) som tvåan AIK. Upp till Hammarby är det sex poäng.

- Vi vill vara med och kämpa i toppen. Vi kom från två bra bortamatcher och ville visa vår publik att vi kan spela bra anfallsfotboll, säger islänningen.