Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Justin Thomas vann PGA-slutspelet.

Thomas vann PGA-slutspelet

Justin Thomas vann PGA-slutspelet och belönades med motsvarande 80 miljoner kronor i prispengar.

Den amerikanske golfaren låg tvåa bakom landsmannen Jordan Spieth inför den sista tävlingen på East Lake i Atlanta.

På den fjärde rundan gick han fyra slag under par, och distanserade Spieth med totalt fyra slag. Det räckte för att säkra totalsegern i PGA-slutspelet. Thomas, som har vunnit totalt fem tävlingar på PGA-touren i år – inklusive sin första major i PGA-mästerskapet, belönades även med motsvarande 80 miljoner kronor i prispengar.

24-åringen ledde även den avslutande tävlingen på East Lake när han hade spelat klart. Men det blev ingen dubbelseger för Thomas. Han fick senare se sig besegrad av landsmannen Xander Schauffele. Rookien Schauffele vann tävlingen med ett slags marginal efter att ha sänkt en birdieputt på sista hålet efter att bollen snurrat i koppen.

- Till en början är det jobbigt eftersom man är en tävlingsmänniska och man blir arg över att inte vinna deltävlingen. Men sedan inser man vilken otrolig ära det är att ha vunnit något som sträcker sig över hela säsongen, säger Thomas till NBC.

Paul Casey, ledaren inför den sista dagen, gick tre slag över par och slutade femma. Engelsmannen har inte vunnit en PGA-tävling på åtta år.