Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Thomas avundsjuk på Spieth: "Hoppas vinna mer"

Inte Jordan Spieth. Men väl Justin Thomas. Den jämngamle amerikanen vann sin första major i PGA-mästerskapen.

De är jämngamla och nära vänner. Men medan Jordan Spieth vunnit tre majors har Justin Thomas fått vänta på sin första.

Tills nu.

Thomas vann PGA-mästerskapen Quail Hollow Club utanför Charlotte två slag före italienaren Francesco Molinari.

- Frustration är kanske inte rätt ord. Men avundsjuka är det definitivt. Det finns ingen anledning att hymla om det, säger Thomas om att ha sett Spieth vinna.

- Jag vill göra likadant men lyckades inte. Det finns bara fyra av dem (majors) på ett år, och att vara en av dem, en majorvinnare, är riktigt coolt, säger Thomas.

Förstagångsvinnare i mängder

Innan Spieth vann British Open tidigare i somras hade de sju senaste major-tävlingarna vunnits av en förstagångsvinnare.

Thomas hoppas fylla på i prisskåpet.

- Jag hoppas på att vinna mer, mycket mer, väldigt mycket mer. Jag visste att jag inte kan ha två utan att vinna en. En otrolig dag och en fantastisk erfarenhet för mig.

Trots en trög start på fjärde rundan – han sänkte en fyrametersputt för bogey på första hålet – var Thomas aldrig nervös. Totalt sänkte 24-åringen sex birdies den sista dagen.

- Jag kunde inte ha fått en sämre start. Efter att den rullade i blev jag lugn.

Stenson bäste svensk

Svenskarna var aldrig riktigt med och slogs om de främsta placeringarna. Världsåttan Henrik Stenson spelade bort sig redan första dagen med en 74-rond, tre över par. Han följde upp med tre 70-ronder och klättrade till slut till en delad 13:e plats.

David Lingmerth rasade i resultatlistan efter en avslutande 77-rond, hans sämsta resultat under veckan. Han slutar på nio över par totalt på en delad 63:e plats. Alex Norén gick också på 77 slag och var elva över par totalt i tävlingen, vilket ger en delad 67:e plats för världsnian.