Pixbos nya lagbygge börjar ta form och ledarstabben är på plats.
Pixbos nya lagbygge börjar ta form och ledarstabben är på plats. Bild: PER WIKLUND

Thomas Andersson tar över Pixbo

Pixbos herrlag i innebandy satsar på en ny tränartrio inför den kommande säsongen. Trion består helt av före detta spelare i klubben och kommer ledas av Thomas Andersson som huvudtränare.
– Det känns lagom pirrigt men framförallt väldigt inspirerande, säger Thomas Andersson i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Inför den kommande säsongen i SSL-herr kommer Pixbo satsa på en tränartrio. Trion kommer bestå av huvudtränare Thomas Andersson, assisterande tränare Tim Wiklund, och utvecklingsansvarige Per Tjusberg.

– Tre tränare som bidrar med olika kunskaper, spetskompetenser och arbetsområden som tillsammans kommer höja den totala kompetensen i vår spelartrupp. Med detta upplägg kommer vi få en dynamisk stab som tillsammans utifrån olika ingångar kommer ge våra spelare maximal utbildning, coachning och stimulans, säger sportchefen Rikard Jonsson i ett pressmeddelande.

Samtliga tre har ett tidigare förflutet som spelare i klubben. Huvudtränaren Thomas Andersson spelade i Pixbo mellan 1990–1997 men har även spelat några år i Schweiz. Efter att tidigare ha tränat Stenungsunds herrar och Kungälvs damer är detta hans första uppdrag som ansvarig för ett lag i SHL.

ANNONS

– Det känns lagom pirrigt men framförallt väldigt inspirerande med utmaningen att försöka ta laget förbi kvartsfinal igen, säger han i pressmeddelandet.

ANNONS