Thobias Montler skadade hälsenan under Diamond League-galan i Doha. Nu meddelar han att han ställer in EM.
Thobias Montler skadade hälsenan under Diamond League-galan i Doha. Nu meddelar han att han ställer in EM. Bild: SIMON HASTEGÅRD

Thobias Montler skadad – missar EM

Ullevi-hopparen Thobias Montler är skadad och kommer inte att delta i Friidrotts-EM i helgen, rapporterar Radiosporten.

ANNONS
|

Det var under Diamon League-galan i Doha för drygt tre veckor sedan som Montler fick en känning i hälsenan och avstod tävlingen efter bara tre hopp.

Thobias Montler tog silver i EM för två år sedan. Nu meddelar den 28-årige längdhoppsstjärnan och OS-hoppet att han avstår helgens mästerskap.

– Det är väldigt tråkigt att missa ett mästerskap samtidigt som det stora målet detta året är OS. Vi måste tänka långsiktigt och inte förhasta oss för mycket, säger han till Radiosporten.

Montler har haft problem med hälsenan en tid och återhämtningen verkar inte ha blivit så bra som Montler hoppats på. Nu är frågan om skadan kommer hinna läka innan OS som bara är två månader bort.

ANNONS

– Jag har fortfarande bra träning med mig i ryggen och är ännu inte orolig att det ska påverka på något sätt. Men är det så att det drar över tiden och det fortsätter hänga i, då börjar det inkräkta på uppbyggnadsfasen inför OS så då är det klart att man blir lite orolig, säger han till Radiosporten.

LÄS MER:Andreas Almgren sätter nytt svenskt rekord

LÄS MER:Guide: Duplantis rekordjakt i Stockholm

ANNONS