Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Bildbyrån & TT
Bild: Bildbyrån & TT

Thobias Montler om beskedet att friidrotts-VM skjuts upp

Inomhus-VM i kinesiska Nanjing flyttas fram ett år till våren 2021 som en följd av spridningen av coronaviruset. En av de som påverkas är Öis-längdhopparen Thobias Montler – som lagt upp vinterträningen efter det nu flyttade mästerskapet.
– Man har haft en liten känsla av oro. Det hade varit dumt att åka till ett virus, säger han.

Med anledningen av det nya coronaviruset kommer VM i Nanjing, som skulle hållas i mitten på mars, flyttats till våren 2021. Det meddelade Internationella friidrottsförbundet, IAAF, på onsdagen. "Vi vet att Kina gör allt de kan för att hindra spridning av det nya coronaviruset och vi stöttar dem i deras ansträngningar men det är nödvändigt att förse våra idrottare, medlemsländer och partners med en tydlig väg framåt i vad som är en komplex och snabbt föränderlig rad av omständigheter", skriver IAAF i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Friidrotts-VM i Kina skjuts upp efter coronaviruset

"Känsla av oro"

Beslutet svänger om både den här och nästa års inomhus-säsong rejält för de aktiva. Längdhopparen Thobias Montler, tävlandes för Örgryte, är en av de som påverkas.

– Det är både positivt och negativt. Det kan bli tajt med både inne-VM och inne-EM nästa år, men det löser sig säkert. Det beror på hur schysst de lägger tävlingarna. Det får inte bli för sent och plocka in på utesäsongen allt för mycket, säger han.

Hur orolig har du varit för viruset?

– Det är klart att man tänkte på det. Yannick (Tregaro, tränare) berättade att det inte var så långt från Nanjing som viruset startade. Det är klart att vi snackade om det. Man har haft en liten känsla av oro. Men hade de sagt att det inte ska vara någon fara hade vi säkert åkt ändå.

I stället för att avsluta inomhus-säsongen med ett VM blir det nu ett par veckor extra att fylla med hård träning inför utomhus-säsongen där allt fokus kommer riktas mot OS i Tokyo.

– Jag får två veckor längre med uppbyggnad till OS. Det är egentligen bara bra. Det förstör ingenting. Vi hade lagt en planering där jag skulle vara bäst på VM. Nu blir jag bäst på passen i Säldammsbacken i stället.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.