Thobias Montler jublar efter sitt sista hopp.
Thobias Montler jublar efter sitt sista hopp. Bild: Robin Aron

Thobias Montler övertygade på Slottsskogsvallen

Det blev Thobias Montler som tog hem längdhoppstävlingen på Grand Prix på Slottsskogsvallen. Längden skrevs till 8,17 för den comebackande svensken.
– Det känns väldigt bra i kroppen just nu, säger han.

ANNONS
|

Det var upplagt för en spännande svenskduell i herrarnas längdhopp i Grand Prix-tävlingarna på Slottsskogsvallen. Thobias Montler gjorde comeback efter knäskada och som laddar som bäst inför VM i Doha i slutet av september. Han ställdes mot Michel Tornéus, som gör sina sista tre tävlingar i karriären under slutet av augusti.

Det var Sveriges bästa längdhoppare genom tiderna som satte tonen. Michel Tornéus fick en bra start och ledde efter första gången med sitt hopp på 7,64. Thobias Montler inledde med ett övertramp.

Inför fredagens tävlingar pratade Montler om att försöka rada upp resultat på över åtta meter för att känna formen. I det andra hoppet närmade han sig den gränsen när han tog ledningen i tävlingen på 7,97.

ANNONS
Bild: Robin Aron

"Känns väldigt bra i kroppen"

Michel Tornéus lyckades aldrig förbättra sina hopp och i sista omgången klev Montler fram och avgjorde tävlingen. Han landade på 8,17 och gjorde därmed ytterligare en tävling över åtta meter.

– Det är ju fyra, fem stycken jag har nu så det känns mycket bra, säger Thobias Montler.

Efter att ha skadat knät i slutet av juni var resultatet på Slottsskogsvallen viktigt för 23-åringen som meddelar att han är helt återställd och redo att satsa för fullt på VM.

– Det känns väldigt bra i kroppen just nu, säger han.

En extra sporre inför tävlingarna på Slottsskogsvallen var att få möta Michel Tornéus som alltså lägger av efter säsongen. Det kan ha varit en faktor som hjälpte Montler att få med sig ett bra resultat.

– Vi pratade lite om det inför och det var kul att möta honom här, säger Thobias Montler.

Thobias Montler, Malmö AI, jublar tillsammans med tränare Yannick Tregaro.
Thobias Montler, Malmö AI, jublar tillsammans med tränare Yannick Tregaro. Bild: CARL SANDIN
ANNONS