Therese Johaug slår tillbaka efter kritiken

Therese Johaug har fått motta en hel del kritik sedan hon nominerats till Egebergs hederspris. Nu väljer den norske skidstjärnan att svara.
– Jag har den historiken, säger hon till NRK.

ANNONS

Egebergs hederspris delas ut till en norsk idrottare som utmärkt sig i två eller fler sporter och nyligen stod det klart att Therese Johaug, som sedan nyligen satsat på långdistanslöping, nominerats.

Vilket inte föll i god jord hos alla.

En del i priset är nämligen att idrottaren ska vara en stor förebild och stå för idrottens grundvärderingar. Men med sina 18 månaders avstängning för dopning i bagaget finns det de som tycker att Johaug inte lever upp till detta.

”Det gör henne inte till en fuskare eller en person som dopar sig – men ändå till någon som är dömd för dopning. Därför kan hon inte få Egebergs hederspris”, skrev NRK:s kommentator Jan Petter Saltvedt efter nomineringen offentliggjorts.

ANNONS

Nu väljer Johaug att svara på kritiken.

– Det är som med allt annat. Det finns de som är positiva och de som är kritiska, och så har jag den historiken också, säger hon till NRK.

Van vid kritiken

Att hon möts av kritik är ingenting som stör henne. Efter blåsvädret kring dopningen så har den nu 31-årige norskan vant sig.

– Jag har varit ute i kylan förr. Jag känner mig trygg i mig själv och det viktigaste för mig är idrottsglädjen och att utveckla mig som idrottare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS