Therese Johaug håller sig undan - har hyrt en stuga

Under helgen drar skidfesten i Lillehammer igång, men utan den norska stjärnan Therese Johaug som, i väntan på sin dom, inte kommer närvara under tävlingarna.

ANNONS
|

Den norska skidstjärnan Therese Johaug fortsätter att lysa med sin frånvaro när världscupstävlingarna kommer till norska Lillehammer. Den norska skidstjärnan som förra säsongen vann den totala världscupen är fortsatt avstängd efter att hon testats positiv för den anabola steroiden clostebol som hon fått i sig, enligt henne, av misstag.

Medan 28-åriga Johaug inväntar en dom, somAnti Doping Norges påtalsnämnd yrkat på att bli 14 månader, fokuserar Therese Johaug på sin träning. Något hon gör tillsammans med sin bror Karstein Johaug, endast tre mil från Lillehammer.

- Vi har hyrt en stuga i Sjusjøen. Therese kommer att vara i stugan det mesta framöver. Och samma gäller resten av familjen. I Sjusjøen försöker Therese koppla av och göra andra saker, säger Karsten Johaug till Dagbladet.

ANNONS

Enligt Johaugs manager, Jørn Ernst, kommer hon inte att närvara under helgens tävlingar i Lillehammer.

Försöker göra livet normalt igen

Än vet man som sagt inte hur domen kommer falla för Therese Johaug, vilket gör det extra svårt att lägga upp träningen enligt Karstein Johaug.

– Hon behöver ta steg för steg och se hur det blir. Det är svårt att lägga en konkret plan som det är just nu. Det är en svår situation, men hon måste fokusera och göra livet så normalt som möjligt, säger han.

ANNONS