Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Therese Alshammar sov i egen lägenhet under Mästarnas mästare

Efter flera frågor valde Therese Alshammar att tacka ja till SVT:s Mästarnas mästare. Väl på plats på inspelningen sov hon dock i egen lägenhet i stället för tillsammans med de andra deltagarna.
– Jag åkte till huset på morgonen och tillbaka på kvällen, säger den förra simstjärnan till Expressen.

På söndagen får tv-tittarna se grupp två gå in i SVT:s Mästarnas mästare och där finns bland andra den förra simstjärnan Therese Alshammar, 43.

Alshammar, som avslutade simkarriären 2016, berättar för Expressen att hon fått frågan om att medverka i programmet flera gånger tidigare.

– I år passade det mig bra av flera anledningar. Dels för att corona kom och många andra saker jag jobbar med blev inställda. Sen var det även att man skulle filma i Sverige, vilket passade mig väldigt bra för då kunde jag ha med mig min familj, säger hon.

LÄS MER: Här är alla vinnare i Mästarnas mästare

Sov i egen lägenhet

Det där med familjen ja. Therese Alshammar bodde nämligen inte med de andra deltagarna i ”deltagarhuset” under inspelningen i Skåne.

– Vi hade hyrt en lägenhet, så jag sov med min familj och sen åkte jag till huset på morgonen och tillbaka på kvällen. Det var jätteskönt. Jag väntade ju så länge med att få barn så nu vill jag inte vara borta från dem en dag, säger hon till tidningen.

Therese Alshammar och sambon Johans yngste son föddes med så kallad vridfot och sover med en skena, och Alshammar vill vara nära.

– Han sover mycket sämre. Så jag sover vid honom och ligger nära. Att jag är där hjälper jättemycket, säger hon.

LÄS MER: Här är deltagarna i Mästarnas mästare 2021

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.